Spelers WVHEDW (zondag) mishandeld tijdens duel met HVC

Tijdens het duel tussen HVC en WVHEDW in de zondag vijfde klasse C zijn vier spelers van de gasten mishandeld. Twee spelers van HVC en een toeschouwer zijn spelers van WVHEDW, waarvan een paar zonder enige bemoeienis, fysiek aangevallen. Voorzitter Ronald Nijsen spreekt met ‘afschuw’ over de gebeurtenissen.

Bij een stand van 0-0 kreeg een speler van HVC vlak voor tijd wegens natrappen een rode kaart. Daarna sloegen de stoppen door bij de betreffende speler. Na het voorval kregen vier spelers van WVHEDW rake klappen en trappen gehad, waarbij één van de Amsterdammers zelfs enige tijd buiten westen is geweest. De politie was snel ter plaatse. “Fysiek is er gelukkig geen grote ellende, maar dat had veel erger af kunnen lopen”, zegt Nijsen. “Mentaal wel een traumatische ervaring. Waar gaat dit allemaal over.”

De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt. De slachtoffers hebben direct aangifte gedaan bij de politie in Amersfoort. De daders zouden zich daar ook hebben gemeld. Het bestuur van HVC heeft de spelers inmiddels, vooruitlopend op de straffen van de KNVB, voor één jaar geschorst.

“Dit moet echt een keer stoppen”, vervolgt Nijsen. “We wensen de spelers van de Zondag 1 sterkte bij de verwerking van het volledig onnodig ontsporen van wat een lekker potje voetbal op een mooie zondagmiddag had moeten worden en zullen hen uiteraard steunen waar mogelijk en nodig.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)