Sponsor koopt contract Desiree van Lunteren (Ajax Vrouwen) af voor Duits avontuur

Desiree van Lunteren maakt ondanks een doorlopend contract de overstap van de Ajax Vrouwen naar de Duitse topclub SC Freiburg. De 25-jarige international lag nog tot medio 2019 vast, maar dat contract is afgekocht door haar privésponsor OrangeGas.

“Ik ben heel blij dat mijn sponsor me helpt om mijn dromen na te jagen. Het is niet eerder voorgekomen in het vrouwenvoetbal dat een transfer op deze manier tot stand komt”, zegt Van Lunteren op de website van haar sponsor. De afkoopsom is volgens OrangeGas-directeur Marcel Borger niet te vergelijken met bedragen in het mannenvoetbal, “maar het is wel een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal.”

Van Lunteren loopt sinds de start van het vrouwenvoetbal bij Ajax in 2012 rond in Amsterdam. Ze wilde graag de stap naar het buitenland maken, nadat ploeggenoten Davina Philtjens (Fiorentina), Merel van Dongen (Real Betis) en Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) haar deze zomer voorgingen. “Dit is voor Desiree een mooie stap en perfecte voorbereiding op het WK in 2019”, vertelt haar zaakwaarnemer Angela Verdoes.

De 59-voudig international kwam in zes jaar tot 166 wedstrijden in het shirt van Ajax. Met de Amsterdammers won zij drie keer de KNVB Beker en tweemaal de landstitel. Van Lunteren werd in het seizoen 2014/15 Speelster van het Jaar van Het Amsterdamsche Voetbal en gaat bovendien de boeken in als de eerste doelpuntenmaakster voor de Ajax Vrouwen.

SC Freiburg eindigde het afgelopen seizoen als derde in de Bundesliga. In de Duitse competitie komt Van Lunteren collega-internationals Jill Roord, Lineth Beerensteyn (beiden Bayern München) en Jackie Groenen (FFC Frankfurt) tegen.

Foto: OrangeGas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)