Sporting Almere pakt eerste winst met drie goals van Dylan Dokter

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Almere de eerste drie punten binnen. Vorige week verloor de ploeg van Sandor Augustijn nog met 3-0. Tegen Kismet speelde de ploeg beter en was Dylan Dokter de uitblinker met drie goals. Sporting Almere nam direct het initiatief en zette de tegenstander flink onder druk. Kismet, met veel technische kwaliteiten in de ploeg, werd kort gehouden en had dan ook moeite om in hun spel te komen.

Sporting Almere speelde een sterke partij en kwam herhaaldelijk voor het vijandelijke doel. Het resultaat was dat Jordy Oudejans na twintig minuten Sporting aan de leiding hielp: 1-0. Na deze goal kwam Kismet beter in de wedstrijd wat resulteerde in diverse pogingen op het Sporting doel. Nadat de thuisclub een paar mogelijkheden onbenut had gelaten, deed Kismet het beter en maakte wel de gelijkmaker. Lang liet Sporting de gasten niet genieten want Dylan Dokter wist met een afstandschot de Kismet-goalie verrassend te verschalken: 2-1.

In de tweede helft waren beide partijen het eerste kwartier gelijkwaardig, maar was het toch Kismet dat de gelijkmaker na een foutieve inschatting inschoot: 2-2. Hierna was het weer de beurt aan Dylan Dokter die snel de 3-2 en 4-2 maakte. De wedstrijd leek gespeeld maar Kismet kwam nog een keer terug en knalde de 4-3 in de touwen. De Almeerders moesten de laatste tien minuten nog alles in het werk stellen om de gelijkmaker te voorkomen maar met veel inzet en passie trok men de winst uiteindelijk verdiend over de streep.

Sporting-coach Sandor Augustijn was na afloop dan ook wel gedeeltelijk tevreden, maar zag nog genoeg verbeterpunten die de komende week ongetwijfeld aan de orde zullen komen aldus de trainer.

Tekst en foto: Herman de Wit