Sporting Almere schiet zes keer raak ten koste van Schalkwijk

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Almere weer eens van zich laten spreken. De ploeg van Sandor Augustijn was op dreef en had geen medelijden met Schalkwijk. De 6-0 zege was dan ook verdiend.

Het werd in de eerste helft een aardig duel met al snel de 1-0 voor de thuisclub. Aron Spies rondde een goede aanval netjes af. Sporting Almere had het betere van het spel en na twintig minuten spel verdubbelde Dylan Dokter de voorsprong voor de Almeerders: 2-0. Schalkwijk stelde in deze fase hier niet zoveel tegenover en kreeg Sporting Almere nog meer kansen en kon vrij simpel de voorsprong vergroten. Tien minuten voor de rust viel dan ook de derde treffer, Bram Benda kwam goed vrij en lag nummer drie in de touwen. Sporting Almere dat weer wat completer kon uitkomen deze middag komt steeds beter in haar spel en werd het voor de rust zelfs 4-0, na een knappe aanval was het Audrey Due die buiten bereik voor de Schalkwijk goalie met een prachtige lob scoorde.

Na de hervatting liet Sporting de teugels wat vieren en kon Schalkwijk wat terug doen maar het doelpunten maken bleek toch een te grote opgave voor de Haarlemse ploeg. Uiteindelijk maakte Sporting er nog 5-0 (Benda) en 6-0 (Fleur) van en kon men terug kijken op een aardige wedstrijd met bij vlagen mooi spel. Coach Sandor Augustijn was dan ook dik tevreden. “We groeien elke week en dat is mooi om te zien, de winst was dan ook zeker verdiend” aldus Augustijn die a.s dinsdag een oefenwedstrijd afwerkt bij stadgenoot Buitenboys en komend weekend wacht dan weer de derby bij stadgenoot ASC Waterwijk.