Sporting Almere verliest aansluiting bij koploper na nederlaag

Zondag vierdeklasser Sporting Almere verloor een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden op koploper Amsvorde uit Amersfoort. Tegen Aurora werd met 2-3 verloren.

De ploeg van trainer Sandor Augustijn begon voortvarend en kreeg al snel een veldoverwicht. Er kwamen meerdere kansen en de ploeg uit Almere kwam op voorsprong. Mike Lochtenberg maakte de 1-0 en voor de rust werd het ook nog 2-0. De tweede treffer werd gemaakt door Sherwan Moustafa. Hiervoor had Sporting Almere al enkele kansen gemist. Op het overwicht van de thuisploeg had Aurora geen grip. De bezoekers kwamen weinig aan aanvallen toe en waren vooral aan het verdedigen.

In het tweede bedrijf was Sporting Almere van slag. Ballen kwamen niet meer aan en men speelde hiermee de tegenstander volledig in de kaart. De thuisploeg besloot vaak de lange bal te hanteren, terwijl Aurora genoeg lengte had en daar dankbaar gebruik van maakte. Trainer Augustijn van Sporting Almere begreep er niets van: “Het goede spel van de eerste helft was ver te zoeken en er lukte niets meer en Aurora speelde daar goed op in”.

Halverwege de tweede helft maakten de bezoekers eerst de 2-1 en niet veel later ook nog de gelijkmaker:2-2. Sporting kon de bal maar slecht in de ploeg houden en liep constant achter de feiten aan. De Almeerders konden ook in de slotfase geen potten meer breken en lieten zich overbluffen. Uiteindelijk kon de spits van Aurora uit een hoekschop al koppend de 2-3 scoren. Een tegenvaller voor de Almeerders die de koploper door winst nog eens drie punten uitlopen.

Tekst: Herman de Wit
Foto’s: Martin Bakker