Home / Algemeen / Sporting Krommenie wint Melkweg-toernooi na strafschoppen tegen TOB

Sporting Krommenie wint Melkweg-toernooi na strafschoppen tegen TOB

Het is organisator TOB niet gelukt voor de 2e keer op rij Het Melkweg toernooi te winnen. In de Finale was zondag 3e Klasser Sporting Krommenie vanaf de strafschopstip te sterk.
De 24e editie van het toernooi, dat vernoemd is naar het oude Sportpark van TOB en in 1985 voor het eerst gespeeld werd, was met de voormalige TOB trainers Jordi van Beek (Krommenie) en Pieter van Netten (Blauw Wit W.) een feest der herkenning. Daarbij kwam dat met Blauw Wit W., De Meteoor en TOB ook nog eens drie clubs meededen die elkaar komend seizoen in de competitie ook gaan treffen.
In de ochtend gingen de eerste wedstrijden van start waarbij Sporting Krommenie door treffers van Bradley de Groot en Mike Pirovsno met 2-1 te sterk was voor De Meteoor (Zat). Voor De Meteoor was Danny Engsdorf doeltreffend.
Op het andere veld bleef het tussen gastheer TOB en Blauw Wit W. lang spannend en hielden de beide teams elkaar lang in evenwicht. Drie minuten voor tijd van de reguliere speeltijd trok TOB alsnog de winst naar zich toe door een treffer van José Bebeto Ngeze, 1-0.
Zodoende kwamen in de middag De Meteoor uit tegen Blauw Wit W. in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Voor De Meteoor was het wederom Danny Engsdorf die scoorde. Door treffers van Daan Brouwer en Jan Jaap Jonker wist Blauw Wit W. met 1-2 de zege naar zich toe te trekken en beslag te leggen op de 3e plaats.
De finale tussen Sporting Krommenie en TOB draaide uit op een ware thriller. Halverwege de 1e helft tekende TOB aanvoerder Dave Dekker voor de 0-1 door de rebound na een vrije trap van Ngeze kiezelhard onderkant lat binnen te schieten. Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde de thuisploeg door Ngeze, 0-2. Net voor rust scoorde TOB ook nog 0-3 door een treffer van Moamar Heerenveen maar deze werd door vermeend buitenspel afgekeurd. In de 2e helft sloeg de vermoeidheid bij de Noord-Amsterdammers toe en nam Krommenie het initiatief. Met nog 15 minuten op de klok schoot Mike Pirovsno met een de kanonskogel de 1-2 tegen de touwen en vrijwel direct daarna tekende Mike Posthouwer de 2-2 binnen. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Deze werden door Sporting Krommenie met 3-2 iets beter genomen die daardoor de toernooiwinst voor zich opeiste.
TOB middenvelder Timothy van den Berg ontving na afloop de trofee voor de Beste Speler van het toernooi.