Sporting Martinus baalt van gelijkspel tegen DSOV

Trainer Michael Crombeen van Sporting Martinus was na afloop van de uitwedstrijd tegen DSOV teleurgesteld over het in zijn ogen onterechte gelijkspel. Het duel in Vijfhuizen bleef 0-0. Martinus liet talloze doelpogingen noteren, DSOV minder dan een hand vol. “We hadden het meeste balbezit en hadden kansen. Er was maar één team dat volop op de aanval speelde. We willen natuurlijk alle wedstrijden winnen en als dat niet lukt, is dat jammer, zeker omdat we in alle opzichten beter waren zondagmiddag”, aldus de Martinus trainer-coach die ook vooruit keek naar de derby tegen RODA.

Kansenregen

,,Het eerste half uur was best goed aan onze kant”, vervolgde Crombeen. Het begin was even aftastend. Daarna was er een fase van twintig minuten goed spel. We krijgen goede kansen met Sem van Bruggen, Broos Krijger en Max Musch die heel goed speelden. Musch wist ook een keer alleen op de keeper af te gaan, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Na die kansenregen kreeg Sam Honsdrecht de mogelijkheid om onze ploeg op 0-1 te zetten, maar hij schoot te gehaast. Al met al zuur dat we deze echt grote kansen niet benutten voor de rust.”

DSOV deed een tactische omzetting, maar dat bracht Martinus niet uit zijn evenwicht. ,,We hebben vrijwel niets weggegeven. Het stond vrij goed moet ik zeggen. Er was nog een penaltymoment voor DSOV, wat van Bruggen niet zo slim deed.” Scheidsrechter Jans zag er gelukkig niets in.

DSOV

Beven

Na rust leed Martinus slordig balverlies en bijna hielp het DSOV daarmee in het zadel. Doelman Sharique Hovekamp kwam als winnaar uit het één tegen één duel met de spits van DSOV. Ook een bal naast de paal deed de Martinus bank even beven. ,,De schrik zat er wel even in met wat kansen voor DSOV”, gaf Crombeen na afloop toe.

,,Wij pakten het weer op”, zag Crombeen. ,,We hielden het overwicht. Zij loerden vooral op de omschakelmomenten. Musch schoot nog op de paal, Jay Day kopte net naast en Musch zijn inzet werd nog van de lijn gehaald. Wij stuurden op het einde verdediger Siem Klok naar voren om de overwinning te forceren. Dat gaf ons extra stootkracht, met een extra ‘spits’ erbij. Als je uiteindelijk niet kunt winnen, moet je in elk geval zorgen dat je de wedstrijd niet verliest.”

Ritme

Met de derby tegen RODA in aantocht zoekt Martinus snel naar de vorm van voor de winterpauze. ,,Wij moeten nog in het ritme komen. Qua planning wordt de komende periode een uitdaging bij ons. Ik ga vooral kijken naar onze mogelijkheden en opties. Deze periode van voorbereiding, speelvrije dagen en jongens die er wel of niet zijn is verre van ideaal. Maar, we blijven er niet in hangen. Komende week wordt het hopelijk weer een mooi potje, onder ongetwijfeld prachtige omstandigheden.”

Trainer Tom Verhoek pakte zondagmiddag één punt tegen zijn oude club Martinus, waar hij vorig seizoen na vijf jaar afscheid van nam. ,,Voor mij natuurlijk een bijzondere wedstrijd en een weerzien met vele bekenden. Met spelers van vorig seizoen en stafleden. Ik gun deze mensen dan ook een kampioenschap, maar in de twee wedstrijden tegen DSOV even niet.”

Revanche

DSOV had wel wat recht te zetten na de wanprestatie van vorige week. ,,Wij namen zondagmiddag inderdaad sportief revanche op onszelf na de wanvertoning van vorige week. En dat hebben wij zeer knap gedaan tegen de koploper. Wij kozen ervoor om op het randje van de hardheid in de duels en arbeid te spelen en wisselde tijdens de wedstrijd van spelsysteem. Een keuze die wij als heel team hadden gemaakt. Dat pakte redelijk goed uit. Van minuut tien tot een half uur waren de beste kansen voor Martinus. Daarna kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en hebben wij vooral het eerste kwartier na rust twee-drie goede kansen gecreëerd om de 1-0 te maken. In de eindfase was het overleven en daarvoor heeft het team echt keihard gestreden. Dat is een groot compliment waard.”

Toelating VoetbalCoach 4

Voor Verhoek was er deze week ook nog een persoonlijk succesje te vieren. Vanuit de Zeister burelen kreeg de trainer het goede nieuws dat plaatsing voor de VC 4 opleiding (UEFA-A) een feit is. Verhoek start in het seizoen 2024-2025 met de opleiding om het felbegeerde papiertje binnen te halen.

Foto’s: Robert van Rooijen

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)