Sporting Martinus

Sporting Martinus bedwingt ‘col van buitencategorie’ in doldwaze wedstrijd: ‘Ik ben zo trots op dit team’

Martinus trainer-coach Michael Crombeen kon zijn trots niet onder stoelen of banken steken. In een uitwedstrijd, ontsierd met forse overtredingen, kleine opstootjes, uitlokking en twee kleuren kaarten gingen de Martianen met drie punten huiswaarts. SDO werd op eigen (gras)veld verslagen: 0-1.

Het werd een zware beproeving in Bussum. Voor de paar honderd aanwezige toeschouwers, maar vooral voor de spelers in het veld. Voetbal is emotie. Zeker als er veel op het spel staat kunnen die emoties hoog oplopen. Bijvoorbeeld, als er wordt uitgemaakt wie wel en wie niet de koploper kan worden, of wie volgend seizoen wellicht een stapje hoger kan gaan voetballen via de nacompetitie. Ook zondagmiddag spatte de passie er vanaf tussen de nummers twee en drie en werd het randje (té vaak) opgezocht. 

martinus

Bij harde wedstrijden horen vaak kaarten. In dit geval een rode voor Mike van ’t Land die een alles behalve stabiele indruk maakte. Bij elk opstootje was hij betrokken of raakte betrokken. Arbiter Robert Zuidam zag geen andere mogelijkheid om de SDO-er, na een zoveelste ‘onhandige’ actie, tien minuten voor tijd weg te zenden. Dat zelfde had even daarvoor moeten gebeuren met een andere SDO-speler; Berry van ’t Land, die met zijn dwaze actie voor heel veel leed had kunnen zorgen. Dat de 34-jarige speler van SDO er slechts met geel afkwam, na keihard inglijden met twee benen, was een groot wonder. Sam Honsdrecht en Desley Groenewegen kregen ieder een gele prent voorgeschoteld, ook meer dan terecht.

Martinus
Het zoveelste opstootje na een overtreding. Honsdrecht krijgt geel

Tussendoor werd er gelukkig ook nog gevoetbald aan ’t Spant in Bussum. SDO was in de eerste helft dreigender voor het doel van Dean Palmer, maar heel grote kansen bleven uit. Of het moet het weifelende optreden van keeper Palmer zijn geweest waardoor SDO een halve kans kreeg. Daarentegen scoorde de ijverige Ralph Jurka uit een afgeslagen corner de 0-1. Voor Jurka en Martinus een enorme domper dat arbiter Zuidam meeging in het – na later bleek – onterechte signaal van de grensrechter van SDO.

Martinus
0-1 door Jurka. De SDO-grensrechter dacht daar anders over

Na een tamelijk matte eerste helft qua kansen en spel, waarin te weinig voor beide doelen gebeurde als de bal wél rolde, was het Martinus dat in de tweede helft de touwtjes stevig in handen nam en niet meer weg gaf. SDO werd achteruit gedrukt. Onder aanvoering van Christoph Kleiren draaide Martinus de duimschroeven aan. En als er dan eens een bal per ongeluk doorgleed, dan stond de verdediging als een huis met de jonge Martiaan Nathan Dahele (17) als uitblinker op linkerflank.

martinus
Kleiren was iedereen de baas

Qua arbeidsethiek was er weinig aan te merken op beide teams, maar een bal vaker dan vier-vijf keer naar elkaar toe spelen bleek een grote opgave. Toch trok Martinus verdiend aan het langste eind. Het was uiteindelijk Jay Day die de bal het best raakte en Martinus de winst én de koppositie bezorgde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)