Home / slideshow / Sporting Martinus begint in oktober met het bouwen van nieuw clubhuis

Sporting Martinus begint in oktober met het bouwen van nieuw clubhuis

Sporting Martinus start begin oktober met de bouw van het nieuwe clubhuis. Voorzitter Rick van Bruggen zette vorige week vrijdag zijn handtekening onder het definitieve bouwcontract, waardoor het project dit najaar van start kan gaan. Alleen afkeuring van de aanvraag voor de bouwvergunning kan nog roet in het eten gooien.

De Amstelveense vereniging neemt aankomend seizoen het gehele clubhuis onder handen. Het ingehuurde bouwbedrijf start begin oktober met het slopen van het gebouw, waarna het op 1 november kan beginnen met de nieuwbouw. Vervolgens is het de bedoeling dat Sporting Martinus op 1 april de sleutel van het nieuwe clubhuis in handen krijgt. “De voordelen van het nieuwe clubgebouw zijn tweeledig”, zo legt Van Bruggen uit. “Enerzijds laten we een clubhuis bouwen dat energieneutraal is. Het gebouw is volledig gasloos en heeft een warmtepomp en 30 zonnepanelen. Anderzijds staat er straks een kantine die gelijkvloers is met de voetbalvelden. Mensen hoeven in het nieuwe clubhuis niet meer de trap op om naar de kantine te lopen, waardoor we verwachten meer omzet te draaien.”

De voorzitter is trots op de vrijwilligers van Sporting Martinus die de laatste jaren hard werkten om het plan rond te krijgen. “Zonder hun kennis en kunde konden we het nooit voor elkaar krijgen om dit neer te zetten. Bovendien hebben we voor 540.000 euro aan obligaties verkocht. Dat zegt wel wat over de betrokkenheid van onze leden.” Voor de vereniging wordt het in het seizoen 2021/2022 wel even behelpen, want zij moeten het bijna het gehele seizoen doen zonder clubhuis. Sporting Martinus bouwt op het eerste miniveldje een grote tent met kantine, bar en zes kleedkamers met mobiele douche en toilet. “Hoewel we even creatief moeten zijn met een tijdelijk clubhuis, heeft het ook wel zijn charmes. We weten dat we een paar maanden later een prachtig gebouw hebben staan waarmee we jaren voort kunnen.” Dan is Sporting Martinus echter nog niet klaar, want in de zomer van 2022 vervangt de club zijn velden. “Twee van de drie velden zijn al kunstgras en daar leggen we een nieuw kunstgrasveld neer. Op het derde veld plaatsen we eveneens kunstgras, zodat het volledige complex klaar is voor de toekomst.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)