Sporting Martinus biedt Tom Verhoek de kans op eigen benen te staan

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft in Tom Verhoek een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Ron Gerlof. De 27-jarige Verhoek is momenteel assistent-trainer en trainer van het tweede elftal van JOS/Watergraafsmeer.

De afgelopen week voerde Verhoek een aantal goede gesprekken met het bestuur en selectie, nadat hij tijdens zijn vakantie in Nicaragua voor het eerst werd benaderd. “Marc Nipius, mijn projectleider bij de KNVB, is tien jaar aanvoerder geweest van de club en ik heb hem gevraagd of deze club bij mij zou passen. Martinus is een ambitieuze club, met een jong en fris bestuur, een trouwe achterban en ook echt gezellig zoals JOS. Ik ben blij dat ik bij zo’n mooie, grote club voor het eerst hoofdtrainer mag worden.”

Het betekent dat er na acht jaar, met een klein uitstapje als jeugdtrainer van Buitenveldert, een einde aan zijn periode bij JOS/Watergraafsmeer. “Ik wil de club bedanken voor de kans die ik heb gekregen om het tweede elftal te trainen en de afgelopen vijf jaar als assistent, met als hoogtepunten het kampioenschap in de eerste klasse en de bekerwedstrijd tegen Ajax. Ik vind het jammer en heb het enorm naar mijn zin gehad. Maar het is tijd voor de volgende stap. Gelukkig kan ik nog wel zeggen dat JOS de gezelligste en mooiste club van Amsterdam is en blijft.”

Verhoek kondigt al een aantal verandering aan bij de nummer drie van de zondag derde klasse C. “Nu spelen ze 4-4-2, ik kies voor 4-3-3. Ik wil graag aanvallender en attractief voetbal spelen. Er staat een gretige groep met spelers die lang voor de club spelen. Ik denk dat Martinus het minste verloop heeft van de omgeving. Hopelijk kan er in de toekomst ook veel jeugd doorstromen naar de selectie.”

Zijn nieuwe werkgever is erg tevreden met de trainer die ‘in de groep staat’. “Ondanks dat Tom geen ervaring heeft als hoofdtrainer, hebben we er ontzettend veel vertrouwen in dat Tom voor Sporting Martinus de juiste trainer is. De verwachtingen voor komend seizoen zijn minimaal een periodetitel, maar het moge duidelijk zijn dat we terug willen naar de tweede klasse”, laat voorzitter Rick van Bruggen weten.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!