Sporting Martinus bindt ook DSOV aan de zegekar

Een volwassen en gecontroleerd spelend Martinus wist ondanks het ontbreken van een aantal spelers DSOV prima het hoofd te bieden. In Vijfhuizen had Martinus aan twee goals genoeg voor drie punten. Vooral ook, omdat het wederom geen kans en doelpunten hoefde toe te staan: 0-2.

De speelwijze van de afgelopen maanden bleef aardig overeind. De verdediging staat als een huis en Martinus maakte een gretige indruk. Daardoor kreeg DSOV nauwelijks de kans uit te breken. Martinus aarzelde op haar beurt niet om druk te zetten.

Toch was het een onrustige eerste helft. Het werd een vechtwedstrijd, wat niet in het voordeel van Martinus was. De ploeg voetbalt graag verzorgd. Positief is dat het geen enkele kans weggaf voor rust.

De 0-1 was een knap doelpunt van Sem van Bruggen. Het was Luca Misumi die met een mooie boogbal over de DSOV defensie van Bruggen in staat stelde met een dito boog de DSOV doelman te verschalken.

Na rust zocht DSOV naarstig naar openingen die Martinus niet van plan was te geven. Omgekeerd kreeg Tiago Conceicao Dos 1:1 twee dotten van kansen. Naarmate de tweede helft dichter naar het einde kroop, groeide ook de frustratie bij de thuisploeg.

Martijn Guitink breekt bij het naderen van het einde door voor Martinus en wordt onreglementair naar de grond gewerkt. De strafschop werd benut door Björn van Breenen en DSOV moest met 10 man verder in de allerlaatste fase: 0-2. Dat bleef het en zodoende werd de tweede overwinning op rij een feit.

Tom Verhoek toonde zich tevreden na afloop maar plaatste ook een kanttekening: “Deze is lekker, gewoon knap gewonnen. We houden ook nog eens de 0 voor de derde keer op rij. We klimmen gestaag en het linker rijtje wordt wel heel interessant op deze manier. Ik hoef mijn groep niet met de benen op de grond te houden. We zweven niet. Alle toppers komen nog, maar we hebben wel een heel goede start met dezelfde groep als vorig seizoen”, besloot Verhoek zijn betoog.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag 2e klasse B.

Verslag en archieffoto’s: Harold van Ineveld