Martinus
Wat een uitslag: Martinus wint overtuigd met 3-0 van ZSGOWMS

Sporting Martinus bindt ZSGO/WMS aan de zegekar

Sporting Martinus was door tegenvallende resultaten eventjes in de hoek terechtgekomen waar de klappen vallen. Nadat Martinus vorige week al de rug rechte, speelde het zondagmiddag een dijk van een wedstrijd tegen titelkandidaat ZSGOWMS. Op vijandelijk terrein in Amsterdam won de ploeg van coach Tom Verhoek met 0-3.

,,Het beste team heeft vandaag gewonnen. En dat waren wij, opnieuw!” Coach Verhoek wond er geen doekjes om, na de spectaculaire zege van zijn Martinus op ZSGOWMS. ,,Het is een terechte overwinning waar we uiteraard blij mee zijn. We probeerden dominant te spelen, maar waren niet heel goed in de eerste helft. Ook ZSGOWMS kon geen echte potten breken. De ruststand van 0-0 was dan ook niet onlogisch.

Getreden

Martinus schoot uit de startblokken in de tweede helft. ,,We komen een kwartier na rust op een 0-1 voorsprong door een prachtige vrije trap van Björn van Breenen. Vervolgens is er weinig ‘aan de hand’. We hebben nadien ook echt gestreden voor elke meter. Op een voorzet van Tiago Conceicao Dos Santos weet Ralph Jurka voor 0-2 te zorgen en Conceicao Dos Santos zelf maakte de bevrijdende 0-3.”

Wederopstanding

,,Iedereen zit er helemaal doorheen, zo hard hebben wij gevochten vandaag. En als ik heel eerlijk ben is 0-3 niet eens geflatteerd”, keek Verhoek terug op de wedstrijd. ,,We winnen twee keer in één seizoen van dit sterke ZSGOWMS en dat is heel knap. Na een stroeve periode, waarin Martinus zichzelf afschreef, is er een wederopstanding gekomen. ,,De groep heeft de verantwoordelijkheid gepakt na een mindere fase en zondagmiddag in de tweede helft hebben we echt strijdt en soms weer leuk voetbal laten zien.”

Spanning tot een kookpunt

Door de ruime overwinning op een directe concurrent stijgt de spanning in zondag 2b inmiddels tot een kookpunt. Volgende week staat de wedstrijd voor Martinus tegen de nummer vier, Roda’23, op het programma. Een heuse Derby, die nog wel eens heel beslissend zou kunnen zijn in de titelrace. Want, als RODA’23 één ploeg een beetje pijn zou willen doen, dan is het wel rivaal Martinus vice versa. En daar kan SCPB’22 eventueel flink van profiteren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)