Home / Algemeen / Sporting Martinus blijft ongeslagen na dominante zege
Martinus wint in alle opzichten van KDO

Sporting Martinus blijft ongeslagen na dominante zege

Sporting Martinus is dankzij een 2-0 zege op KDO ook na de derde speelronde nog ongeslagen. Voor de Amstelveners waren Martijn Guitink en invaller Anthony Dean trefzeker. Martinus nestelt zich langzaam maar zeker in de subtop van de competitie en kan nog wel eens hoge ogen gaan gooien dit seizoen.

Op het zonnige, zeer gezellige én vernieuwde sportpark Overbrug was de openingsfase redelijk gelijkwaardig. KDO kreeg de eerste kansen waar Roseboom op moest reageren. Ook collega keeper Leroy van Tol van KDO moest zich een keer strekken op een doelpoging  van Martinus.

Dominant

Daarna was de wedstrijd voor de geel-roden, die in elke linie controleerden. Het speelveld was wel wat aan de korte (krappe) kant, wat in het voordeel werkte van het verdedigende KDO. Te weinig beweging aan de kant van Martinus was er debet aan, dat het aanvalsspel niet soepeler verliep. Nadat Martinus zich steeds meer begon op te dringen konden meer grotere kansen echt niet uitblijven. De luide roep om een penalty, in het forceren van de 1-0, was misschien wel terecht. Scheidsrechter Koene besloot dat er geen sprake was van een overtreding.

Bij de direct opvolgende aanval van Martinus was er echter wel raak. Na een klein half uur werd Martijn Guitink diep gestuurd op links en de uitkomende doelman van Tol kon de bal randje 16.5 keren, maar niet pakken. De tweede poging was een mooi technisch uitgevoerde curve van Guitink, over de keeper en de verdediging: 1-0.

Guitink maakte de 1-0 vandaag

Martinus besloot om heel snel zaken te gaan doen; uit de aftrap van KDO en omschakeling daaropvolgend werd het opnieuw zeer gevaarlijk. Ralph Jurka kopte een haast niet te missen bal over het doel, nadat keeper en verdedigers elkaar in de weg liepen. Het duo Guitink/ Misumi wisten elkaar vaak te vinden in de combinaties, maar tot een tweede treffer kwam het uiteindelijk niet. Op slag van rust scoorde Martinus nog wel, maar Koene wist dat dit een buitenspel situatie was.

Bouwwerk bijna voltooid

Zo bleef de vermakelijke eerste helft voor jong en oud onthouden van meer (thuis)doelpunten. In de theepauze lopen we voorzitter Rick van Bruggen en andere bestuurders tegen het lijf en complimenteren hun club met de naderende voltooiing van de bouwwerkzaamheden. Van Bruggen: “We hebben het met z’n allen gedaan. Clubvrijwilligers, de gemeente en nog vele andere partners. Ze staan allemaal aan de basis van deze mijlpaal. We hebben een energie- en klimaat neutraal gebouw neergezet. Bijna 150 zonnepanelen, twee warmtepompen en € 550.00 aan obligaties verkocht onder de leden en sponsoren. Het gebouw is nu van ons, we zijn 100% eigenaar. Zonder een euro subsidie. We krijgen inmiddels uit heel Nederland vragen van andere verenigingen hoe wij dit hebben gedaan, aldus een trotse praeses”.

Het zeer fraaie clubgebouw van Sporting Martinus

 

Afwachtend KDO

Na rust startte KDO beter en melden ze zich zowaar voor Yannick Roseboom. De speldenprikjes waren geen aanleiding om (veel) te wijzigen, maar heel gerust kon Martinus toch niet achterover gaan leunen. De tweede helft werd een stukje minder aantrekkelijk voor het trouwe publiek. Het tempo lag lager en het langdurig zoeken naar een opening was voor het geduldige KDO een kolfje naar de hand. Die afwachtende houding leverde overigens niets op, evenals het opbouwspel wat telkens strandde voor de middenlijn.

Loon naar inzet

Martinus liet zich niet van de wijs brengen door een enkel schrikmoment en bleef vooruit voetballen. Na exact 75 minuten spelen kreeg de ploeg van trainer/coach Tom Verhoek het alsnog op de heupen en stichtte veel gevaar door de ene na de andere aanvalsgolf op de mat te leggen en iets doortastender te werk te gaan. In blessuretijd was het – uiteindelijk – de ingevallen Anthony Dean die voor bevrijding zorgde. Met een schitterende schot vanaf de rand van het strafschopgebied besliste hij de wedstrijd in het voordeel van Martinus: 2-0.

Deze thuisoverwinning, na twee gelijke spelen zorgde voor tevreden gezichten op het complex van Martinus. En een mooie positie op de ranglijst voor de promovendus.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Verslag en foto’s: Harold van Ineveld

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)