Martinus

Sporting Martinus blijft ongeslagen na overwinning op BVC Bloemendaal

Sporting Martinus heeft ook de derde competitie-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg uit Amstelveen won op bezoek bij BVC Bloemendaal met 0-1. Sem van Bruggen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Martinus had het in Bloemendaal niet gemakkelijk. De thuisploeg speelde met een sterk verdedigende organisatie, compact achter de bal, en maakte het de bezoekers uit Amstelveen erg lastig om tot kansen te komen. Martinus was zelf ook te slordig in de passing, spelverplaatsingen en creëerde daardoor niet veel kansen.

In de tweede helft kwam Martinus beter in de wedstrijd, het trok lering uit de eerste helft. De ploeg uit Amstelveen was dominanter. Uiteindelijk was het Sem van Bruggen die de 0-1 scoorde. Een goede goal , die door een snellere spelverplaatsing tot stand kwam. Aan de rechterkant stond Jay Day geposteerd. Hij leverde een teruggetrokken voorzet panklaar af op spits Sem Verbruggen. Verbruggen schoot op zijn beurt onberispelijk binnen.

Michael Crombeen

Martinus-trainer Michael Crombeen was tevreden met de overwinning, maar hij vond dat zijn ploeg nog genoeg kan verbeteren. “Het was een lastige wedstrijd tegen een verdedigende ploeg, dat vrijwel meteen inzakte”, zag Crombeen. “We moesten ons daar doorheen zien te spelen, maar we waren in fases te ongeduldig.”

Crombeen constateerde dat zijn ploeg in de tweede helft beter was dan in de eerste helft. “We waren wel dominanter, maar creëerden eigenlijk te weinig kansen. De uitvoering in het geheel was wel beter”, analyseerde Crombeen gedecideerd. “Verdedigend hebben we het goed gedaan tegen een ploeg dat loert op die drie-vier kansen die ze met counters krijgen in een wedstrijd. Het was zeker niet top zondagmiddag en nog voldoende werk aan de winkel. We moeten aanvallend vaker in de ‘key zones’ komen. Het is goed om wéér te winnen en dat hebben we verdiend gedaan.”

Is voetballen in Bloemendaal echt zo moeilijk? ,,Veel ploegen krijgen het lastig in Bloemendaal”, voorziet Crombeen. ,,Ze werken daar allemaal keihard. Ze hebben meerdere goede spelers. Maar tegen ons zijn ze niet verder gekomen dan een halve kans op de kruising, wij hebben uiteindelijk niet heel veel weggeven.”

Sporting Martinus blijft door de overwinning ongeslagen in de tweede klasse B. De ploeg uit Amstelveen staat nu op de tweede plaats, achter het Amsterdamse De Meer. BVC Bloemendaal staat op de negende plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag Tweede klasse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)