Home / Algemeen / Sporting Martinus deelt koploper RODA’23 in blessuretijd flinke tik uit

Sporting Martinus deelt koploper RODA’23 in blessuretijd flinke tik uit

Een winnend doelpunt in de laatste minuut geeft een heerlijk gevoel, maar wat er loskomt in de derby tegen RODA’23 is voor Ralph Jurka ongewoon. De spits kopte zijn Sporting Martinus in de blessuretijd naar een 1-2 zege op bezoek bij de koploper van de zondag derde klasse C.

“Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar elke keer gaan de punten gewoon mee het bruggetje over.” Ook zijn trainer Ron Gerlof was als een kind zo blij na de late zege. Nog nooit verloor de oefenmeester in competitieverband in Bovenkerk en die ongeslagen reeks is met een seizoen verlengd. “Een puntje vond ik ook verdiend omdat we in de tweede helft beter waren, maar deze drie punten neem ik ook zeer graag in ontvangst.”

De late nederlaag kwam bij RODA’23 hard aan. “Hier heb ik wel even een paar dagen de pest van in”, zei trainer Cor ten Bosch. “Wij gingen teveel mee in het spel van Martinus.” In de eerste helft was er nog vrij weinig aan de hand. Na een paar ongevaarlijke speldenprikjes van Martinus nam RODA’23 de overhand. Romello Austin brak twee keer goed door, maar vond beide keren doelman Niels Wuthrich op zijn weg. De sluitpost werd na 25 minuten wel gepasseerd door Patrick Engelmoer, die op fraaie wijze een vrije trap over de muur krulde: 1-0.

Pas na de rust lieten de gasten aanvallend weer iets van zich zien. Doelman Daan Stevens werd nog niet op de proef gesteld, omdat Joel Cornwall en Ralph Jurka niet goed uitkwamen met hun kopballen. Een kwartier voor tijd verkeek Stevens zich bij een voorzet van Amos Appenteng en kopte de jarige Niek Koning, ruim een jaar geleden de beul van RODA’23, bij de tweede paal raak. Dat was pas de eerste serieuze doelpoging in de tweede helft van Martinus.

De derby, die in de tweede helft na een matig niveau terugviel, leek af te stevenen op een gelijkspel, net als vorig seizoen in Bovenkerk. Totdat Sporting Martinus in de 92ste minuut bij de laatste corner in de wedstrijd alle risico’s nam om meer mee te nemen naar huis. En met succes. Jurka timede goed en kopte de 1-2 binnen onder de ogen van het fanatieke RODA-publiek. Uit alle euforie liep de spits zelfs kramp op, maar had nog voldoende energie om de resterende minuten uit te spelen. “Niets gaat boven winnen van RODA, dit is heerlijk”, jubelde de matchwinner.

Door de late zege klimt Martinus naar de derde plaats, op drie punten van RODA’23. De Bovenkerkers blijven koploper en hadden zich twee weken geleden al verzekerd van de eerste periodetitel. De voorsprong op achtervolger SDZ is wel geslonken tot één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Maandag een uitgebreide samenvatting en meer reacties op onze Wedstrijd van de Week.

Foto’s Koos van der Leest