Sporting Martinus door gelijkspel bij Bloemendaal uitgespeeld

Zondag derdeklasser Sporting Martinus maakt geen kans meer op een ticket voor de nacompetitie. De ploeg van Tom Verhoek was al afhankelijk van ZSGOWMS en kan de nummer vier nu niet meer inhalen, nadat het zelf ook punten morste in en tegen Bloemendaal: 2-2.

De Amstelveners begonnen goed aan de kust en hadden na vijf minuten een voorsprong te pakken. Een steekbal van Nils Spooren op Ralph Rekkers leverde de 0-1 op. Het antwoord van Bloemendaal liet niet lang op zich wachten. Vrij snel na de 0-1 was de stand alweer gelijk toen Friso Jager een voorzet voor het intikken had. Halverwege de eerste helft verloor Sporting Martinus de grip op het duel; Bloemendaal speelde beter en de bezoekers kwamen niet meer in hun eigen spel. Bovendien zorgde een misverstand tussen Jeffrey Riemslag en doelman Niels Wuthrich ervoor dat Ruud van Es de thuisploeg aan de leiding kon brengen: 2-1.

Ondanks aanvallende wissels van Verhoek vlak na rust bleven de betere kansen voor Bloemendaal. “We brengen onszelf in de problemen door te lang met de bal te lopen en geen keuzes te maken”, vertelde de oefenmeester daar later over. Zijn ploeg ontsnapte aan een grotere achterstand, maar de lat en Wuthrich zorgden ervoor dat Sporting Martinus in leven bleef. Vlak voor tijd tekende invaller Niek Koning na goed doorzetten voor een late gelijkmaker, waardoor de Amstelveners nog iets overhielden aan het bezoekje aan Bloemendaal.

Door het gelijkspel is Sporting Martinus wel uitgespeeld. Omdat ZSGOWMS van IVV won, is de achterstand zeven punten staat er de laatste competitiewedstrijd (uitgerekend tegen ZSGOWMS, red.) niets meer op het spel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.