Sporting Martinus

Sporting Martinus door ijzersterke eerste helft voorbij Swift

Sporting Martinus heeft op bezoek bij Swift een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Tom Verhoek keerde met een 1-3 overwinning huiswaarts.

Swift kreeg aan het begin van de wedstrijd al een flinke tegenvaller te verwerken. Binnen vijf minuten stond Sporting Martinus namelijk op een voorsprong via Luka Misumi. Het doelpunt was volkomen terecht, want Swift kon op dat moment geen vuist maken. Plotseling kwam de thuisploeg echter wel op een gelijke hoogte te staan. Stijn van der Slot jaagde goed door op de keeper die onverwachts tegen de aanvaller aanschoot en de bal het doel in zag verdwijnen.

De tegenvaller voor Sporting Martinus zorgde echter allerminst voor onrust binnen de ploeg, want nog in de eerste helft schoot het de tweede en derde treffer binnen. Waar Anthony Dean zijn ploeg weer op een voorsprong zette, zorgde Misumi nog voor rust voor de 1-3 stand. Sporting Martinus zocht dan ook met een goed gevoel de kleedkamers op.

In de tweede helft kwam Swift beter in het spel terecht en begon het spelbeeld gelijkwaardiger te worden. Sporting Martinus zakte meer in en Swift kreeg een aantal kansen om de aansluitingstreffer te maken. Het doelpunt bleef echter uit, waardoor de gastheer in de laatste minuten meer risico nam. Beide ploegen wisten echter niet meer te scoren. Door de overwinning is Sporting Martinus alweer twintig duels ongeslagen.

Verhoek was na afloop zeer tevreden over de gespeelde wedstrijd. “We hebben vandaag echt een geweldige eerste helft neergezet”, benadrukte hij. “Swift stond op slechts een punt van ons. Als je dan dit kan neerzetten, heb je het simpelweg goed gedaan. De overwinning en de manier waarop we speelden, zorgt voor een tevreden gevoel. Ik ben dan ook erg trots op mijn ploeg.”

Voor Swift-trainer Bart Woldberg leverde het resultaat vooral teleurstelling op, al kon hij de nederlaag eveneens in perspectief zien. “Sporting Martinus speelde met twee geweldige aanvallers, waarmee wij het lastig hadden. Zij waren in de eerste helft heer en meester, terwijl ik ons na rust sterker voor de dag vond komen. Helaas was het niet voldoende voor een goed resultaat.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!