Sporting Martinus door zege in Spaarnwoude naar derde plek

Sporting Martinus gaat de winterstop in met een derde plaats in de zondag derde klasse C. De ploeg van Ron Gerlof, die eerder deze week zijn vertrek aankondigde, versloeg Spaarnwoude met 2-3 en profiteerde bovendien van het puntverlies van SDZ en RODA’23.

Voor de Amstelveners was het een wedstrijd met twee gezichten: een matige eerste helft en een goede tweede. Dat terwijl de gasten binnen enkele minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Een lange bal van doelman Niels Wuthrich belandde bij Niek Koning, die de bal over de uitgekomen doelman van Spaarnwoude tikte. In plaats van een makkelijke middag tegen de laagvlieger, beet de thuisploeg flink van zich af.

Binnen een halfuur was de stand op het scorebord omgedraaid. Door doelpunten van Don Rutte en Joey Hoogeboom nam Spaarnwoude de leiding in handen: 2-1. Daarbij had Sporting Martinus het geluk dat Wuthrich zijn ploeg nog in de wedstrijd hield door een belangrijke redding te verrichten in een één-tegen-één-situatie.

In de tweede helft stelden de gasten orde op zaken. Bij een fraaie aanval over meerdere schijven was Koning het eindstation voor de gelijkmaker en even later benutte Jan Sjerps een strafschop om de Amstelveners weer op voorsprong te brengen: 2-3. Daarna kreeg Martinus voldoende mogelijkheden om aan alle onzekerheid een eind te maken en de wedstrijd te beslissen, maar zat het niet mee in de afronding. Het kleine verschil van één doelpunt bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten.

Sporting Martinus sluit 2017 af als nummer drie, op slechts vier punten van koploper SDZ en twee punten achter runner-up RODA’23. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.