Home / Algemeen / Sporting Martinus en DCG maken grote indruk, Martinus knokt zich naar winst
Het was druk zondagmiddag bij Martinus tegen DCG

Sporting Martinus en DCG maken grote indruk, Martinus knokt zich naar winst

Een energiek en (verrassend) sterk DCG was Sporting Martinus zondagmiddag in Amstelveen bijna de baas, in een duel dat geen moment verveelde. Uiteindelijk trok DCG aan het kortste eind en was Sporting Martinus de gevierde ploeg: 2-1.

Op een goed bezet sportpark was de vreugde na het laatste fluitsignaal enorm. De hartstochtelijk zingende fans van de jeugdopleiding van Martinus moesten wel een heel spannende 2e helft doorstaan, met een 2-1 stand op het scorebord. Martinus, massaal verdedigend in de verdrukking, kwam er ongeschonden doorheen, hetgeen tot vrolijke taferelen leidde op het veld en daarbuiten.

In een sfeervolle ambiance met vuurwerk en veel aanmoedigingen maakten Martinus en DCG er een zeer vermakelijk duel van. DCG stelde in de eerste helft van de wedstrijd zijn fans teleur, terwijl de thuisploeg indruk maakte met energiek en volwassen spel. Martinus dicteerde, maar DCG kreeg de grootste kans op een 0-1. De bal raakte de lat.

Het was Martinus dat op een verdiende voorsprong kwam. Via een mooie 1-3 combinatie in het strafschopgebied met Broos Krijger in de (mede)hoofdrol en Martijn Guitink als het laatste station: 1-0. DCG was niet zichzelf in de eerste helft. Coach Ibrahim El Mahdioui van DCG was duidelijk niet tevreden: “We hebben niet het uiterste eruit gehaald. We kunnen wat dat betreft alleen maar naar ons kijken en dat heb ik ook laten weten in de rust”.

DCG komt sterk uit de kleedkamer en Martinus moest aan de bak. DCG komt na een uur voetbal langszij, dankzij een gegeven strafschop door Scheidsrechter Rob Wassink. Bilal El Hajoui El Jaafari schiet dit buitenkansje vervolgens op de paal. Gelukkig voor DCG was Anass Bennhammouch bij de (winter)tijd en scoorde uit de rebound de verdiende 1-1.

Trainer/coach Tom Verhoek (Martinus): We hebben een heel hoog niveau laten zien tegen een ploeg uit het linker rijtje over de gehele wedstrijd. We konden wel meekomen in de tweede helft, maar we hadden het erg moeilijk. Ik heb eigenlijk van alles genoten, ik ben heel trots op mijn team”.

Op de rug gezien Luka Misumi (Martinus)

Daarmee doelde Verhoek ook op zijn bijzonder efficiënte ploeg. Ook nu was de eerste grote kans van de tweede helft raak voor de ploeg uit Amstelveen. Tiago Conceicao Dos ontsnapte aan de aandacht van de DCG verdediging en werd neergehaald. Martinus kreeg een strafschop toegewezen en opnieuw was het Martijn Guitink die doel trof: 2-1

Ibrahim El Mahdioui: “Zeker in de tweede helft hebben we goed gespeeld, we waren alleen in de eindfase te slordig. Ik ben tevreden over hoe wij uit de kleedkamer zijn gekomen voor de tweede helft. We hebben in de wedstrijd drie-vier momenten weggeven en zijn niet veel in de problemen geweest. Het is zonde, we zijn maar in delen van de wedstrijd niet goed geweest en dat kost ons wel de punten”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)