Home / Algemeen / Sporting Martinus en De Kennemers in evenwicht

Sporting Martinus en De Kennemers in evenwicht

In de zondag derde klasse C heeft Sporting Martinus een punt overgehouden aan het thuisduel met De Kennemers. De ploeg van Ron Gerlof speelde een matige eerste helft en stond bij rust met 0-1 achter. In de tweede helft pakten de Amstelveners dankzij een doelpunt van Siem Klok verdiend een punt: 1-1.

In het eerste bedrijf gaf Martinus niet thuis. De ploeg was niet fel genoeg en gaf De Kennemers bovendien alle ruimte om te voetballen. De bezoekers gingen hier goed mee om en kwamen tot mooie aanvallen. Toch wist De Kennemers dit nog niet in de score uit te drukken. Spits Robin de Boer kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Glenn Buijsman binnen te werken en Stef Vonk zag zijn schot in kansrijke positie geblokt worden.

Sporting Martinus stelde hier erg weinig tegenover. Joey Schoo en even later Marley Williams voorkwamen dat Niek Koning kon uithalen en koppen. De Kennemers had verder de controle over het duel en de Beverwijkers kwamen vijf minuten voor rust op voorsprong. De Boer stuurde Burak Aktas met een goede pass de diepte in en de middenvelder verschalkte met een lage schuiver doelman Niels Wuthrich: 0-1.

Trainer Ron Gerlof had zijn spelers in de rust de mededeling gegeven dat zij wakker moesten worden, want er kwam na rust een ander Martinus het veld op. De thuisploeg zette de Kennemers vast en de Beverwijkers hadden moeite om onder de druk vandaan te komen. Doelman Dave Davidson redde op een schot van Ralph Jurka en Koning zag zijn kopbal net naast gaan.

Toch kwam de gelijkmaker er een kwartier voor tijd alsnog. Koning kopte een vrije trap goed terug en Siem Klok kon volledig vrijstaand de 1-1 binnen knikken. In de slotfase kregen beide ploegen nog een goede kans op de overwinning. Marco Mulder raakte de bal niet vol genoeg en aan de andere kant had Jurka Martinus de drie punten kunnen bezorgen. Een goede redding van Davidson zorgde ervoor dat Martinus genoegen moest nemen met een punt.

Kijk hier voor de alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Alex van Elven