Sporting Martinus en Nieuw West United na gelijkspel allebei geen periodekampioen

Zondag werd de eerste periode beslist in Zondag 3c. Sporting Martinus en Nieuw West United waren de nummers 1 en 3. De kans was dus aanzienlijk dat één van beiden de periodetitel zou pakken, aangezien zij tegenover elkaar stonden. Ondertussen deden FC Abcoude en op de achtergrond Swift ook nog mee. Het meest onwaarschijnlijke scenario voltrok zich: Sporting Martinus, Nieuw West United en FC Abcoude pakten allen slechts een punt. Swift won wél en werd op doelsaldo periodekampioen.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Terug naar de wedstrijd in Amstelveen. Gedurende de eerste fase van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De grootste kans van de beginfase was voor Sporting Martinus. Vanuit de omschakeling werd Joël Cornwall diep gestuurd. Hij legde af op Tiago Conceicao Dos Santos. Via een been van een verdediger kon doelman Ayoub Lamarti de bal pakken. Voor rust kreeg Sporting Martinus nogmaals een kans op de openingstreffer. Echter had Conceicao dos Santos zijn vizier niet op scherp staan. Zijn inzet ging voorlangs. Voor rust schoot Nieuw West United-aanvaller Achraf el Barjiji nog op doel. De bal werd door een verdediger getoucheerd, waardoor het een makkelijke prooi was voor Niels Wuthrich.

De tweede helft leek in niets op de eerste. Nieuw West United kwam fel uit de kleedkamer en gaf Sporting Martinus weinig ruimte. Rond minuut 55 werd Anouar Boussatta gehaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Smit wuifde het weg als een duikeling. Vanaf de linkerflank zorgde El Barjiji constant voor gevaar, tegenstander Siem Klok had z’n handen vol aan de rappe buitenspeler. Na een solo schoot El Barjiji, het schot werd tot corner verwerkt.

El Barjiji was vaak belangrijk. Hij passeerde z’n tegenstander door de benen. De aanvaller legde af op Nawfal Hammi, alleen hij werd neergehaald door een verdediger van Sporting Martinus. Penalty voor Nieuw West United. Chaveiro Forster mocht de penalty nemen en deed dat met een Panenka. Doelman Wuthrich kon de bal net pakken, waar hij wel een blessure bij opliep. Na een lange blessurebehandeling kon de doelman weer verder. Nieuw West United drong de gehele tweede helft aan, zo was er nog een scrimmage voor de goal van de thuisploeg. De bal kon uiteindelijk worden weggewerkt.

Vlak voor het eind dacht Nieuw West United nog op voorsprong te komen. Een speler deed in een druk bezet strafschopgebied een omhaal, met een uiterste krachtsinspanning kon doelman Wuthrich de bal over achterlijn werken.  Tijdens de blessuretijd wilde de thuisploeg nog een penalty, maar arbiter Smit wuifde het weg.

Doordat de brilstand nog op het scorebord stond, was Sporting Martinus afhankelijk van de resultaten op de andere velden om periodekampioen te worden. Abcoude speelde met 3-3 gelijk bij PVC en bleef gelijk met Sporting Martinus. Nummer vier Swift pakte na een 5-0 zege tegen Vreeswijk de periode.