Sporting Martinus en Purmerend vermaken het publiek

Sporting Martinus speelde zondagmiddag thuis tegen FC Purmerend. De thuisploeg, die eenvoudig de beker doorliep, had het zondagmiddag alles behalve makkelijk.

Twee ploegen die op basis van alleen de selectie erg aan elkaar gewaagd zijn, waren dat ook tijdens de eerste minuten van de wedstrijd. Purmerend had hier en daar wat kleine kansen, maar kwam in 20ste minuut wel voor. Matthijs Boersma liet zich aftroeven door spits Youri Nederlof en kon eerste grote kans van Purmerend niet laten liggen. Nederlof stiftte de bal over de uitkomende keeper Danny de Bruijn: 0-1.

Sporting Martinus moest op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Tom Verhoek lukte het niet om voor rust de stand op gelijke hoogte te zetten. Anthony Dean was er wel nog dichtbij, maar zag zijn doelpoging met het hoofd over gaan. Sporting Martinus kwam scherp uit de kleedkamer en kond na 2 minuten al juichen. Ralph Rekkers kwam 1-op-1 met de keeper en bleef uiterst koelbloedig. De Amsterdamse ploeg denderde gelijk door na een goed gecombineerde aanval belandde de bal bij Nils Spooren, waarna de middenvelder de 2-1 achter Purmerend-doelman legde.

Sporting Martinus had alles in eigen hand. Het kon de wedstrijd beslissen door een van de grote kansen te scoren, maar dat lukte helaas niet. Als de doelpunten aan de ene kant niet vallen gaat de bal wel aan de andere kant erin. In de 63ste minuut kwam Purmerend op gelijke hoogte door een intikker van Jeffrey Neuteboom. Het spel bleef op en neer gaan en beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Sporting Martinus de leiding weer. Sporting Martinus stond voor de tweede keer voor zondagmiddag en zo leek de thuisploeg de volle drie punten thuis te houden, maar dat was niet het geval. Purmerend ging alles of niets spelen en schoot de lange ballen achter elkaar naar voren. Tot aan de blessuretijd was de verdediging goed opgewassen tegen de lange ballen, maar toch zag Sporting Martinus de gelijkmaker erin gaan. Jeffrey Neuteboom maakte zijn tweede doelpunt van de dag en bracht zijn ploeg weer naast Sporting Martinus.

Tom Verhoek zat na afloop met een dubbel gevoel. “We balen als een stekker dat we in de laatste minuten de 3-3 tegen krijgen, maar het is achteraf gezien wel de terechte uitslag.” Het had alle kanten op kunnen vallen zondagmiddag, maar tegen sterke ploeg, die waarschijnlijk met de top 6 mee gaat doen is Tom Verhoek niet ontevreden met een punt. “Het maakt het alleen wel extra zuur dat je in de laatste minuten de gelijkmaker tegen krijgt.” aldus Tom Verhoek.