Home / slideshow / Sporting Martinus geeft Verhoek met zege op Swift mooi verjaardagscadeau

Sporting Martinus geeft Verhoek met zege op Swift mooi verjaardagscadeau

Sporting Martinus speelde zondagmiddag thuis tegen Swift. Beide ploegen zijn goed aan de competitie begonnen en maakten er zondagmiddag een spannende pot van, maar Martinus sleepte de overwinning over de streep.

 In de beginfase kreeg Sporting Martinus veel corners, maar verder werden beide teams niet heel gevaarlijk. Veel kleine overtredingen en veel slordige passes. Swift en Martinus stonden bij balbezit van de tegenpartij goed compact, waardoor de spelers niet in de gevaarlijke ruimte aanspeelbaar waren. Martinus zocht naar een andere oplossing en zag dat er ruimte lag achter de Amsterdamse verdediging, maar ook bracht dat geen groot gevaar op.

Terwijl de stevige wind waaide over het stugge kunstgras, met af toe een klein zonnetje erboven had Antony Dean in de 30ste minuut de 1-0 op zijn voet. Nils Spooren gaf een mooie voorzet van rechts en bij de tweede paal schoot Dean via de binnenkant paal de 1-0 erin. Dit had de wedstrijd nodig. De wedstrijd werd hierdoor iets opener en Swift leek snel iets terug te doen via Jasha Rudge, maar het schot was een makkelijke prooi voor De Bruijn. Net nadat de wedstrijd open leek te breken lag het duel eventjes stil wegens een hoofdblessure bij doelpuntenmaker Dean. Jobjan Blonk kwam ongelukkig in botsing met de Amstelveense aanvaller. De kansen waren spaarzaam en op een hand te tellen, maar net voor rust maakte Dean zijn tweede van de dag. Martinus was heel efficiënt en had niet veel momenten nodig om met een comfortabele voorsprong te gaan rusten.

Kort na rust maakte de ploeg uit Amstelveen de 3-0. Nadat Melih Kilic tweemaal het doelpunt nog kon verkomen schoot Spooren hem wel achter Kilic. Martinus kwam goed uit de kleedkamer en profiteerde bijna van een fout van Thomas Terstegen. De tweede helft had na 5 minuten al meer gevaar dan de hele eerste helft en Swift deed iets terug via Rudge.

Swift kwam de eerste wedstrijd al terug van een achterstand en verliet toen het veld als winnaar. Het zag erin de 55ste minuut nog niet rooskleurig uit, maar in de 58ste minuut scoorde Bram Kwaku Owusu wel de 3-2. Zou Swift nog een keer winnend van het veld aflopen na een grote achterstand?

In de tweede helft leek het wel alsof er twee hele andere ploegen stonden. Van de twee compacte teams was niks meer te bekennen. De ruimtes werden groter en de spelers werden in gevaarlijke posities gebracht. Martinus kwam een paar keer dichtbij de 4-2, maar Melih Kilic stond een geweldige tweede helft te keepen en hield zijn ploeg op de been.

Dean was absoluut de gevaarlijkste speler aan de kant van de Martinus en had tweemaal de 4-2 op zijn hoofd. Geen minuut later had Owusu ook bijna de goal op zijn hoofd, maar hij kopte hem net naast. Het laatste kwartier ging in en de wedstrijd kon nog alle kanten op. De 3 punten gingen richting de kant van Tom Verhoek. De slotfase had nog een paar kleine kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Bart Woldberg zag zijn ploeg op 3-0 achterstand komen, maar was aan het eind blij met hoe zijn ploeg zich terug knokte: “Ik ben mega trots hoe we reageren na de 3-0. We kwamen nog dichtbij de 3-3, maar helaas viel die niet,” aldus Woldberg.

Tom Verhoek kreeg zondagmiddag van zijn spelers een heerlijk cadeautje. De jarige trainer vond zijn team over de hele wedstrijd erg goed spelen en vond de overwinning dan ook dik verdiend. “We wilden in de eerste helft Swift vroeg onder druk zetten. Dat lukte aardig, maar op sommige momenten lieten we de Amsterdammers daar te makkelijk onderuit voetballen,” aldus Verhoek. Martinus liet het vooral liggen in de afronding en zal dat volgende week moeten verbeteren.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Tekst: Auke Kooreman

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Send this to a friend