Sporting Martinus haalt uit en pakt periodetitel op doelsaldo

Na de magere 2-1 winst vorige week tegenover de 5-0 uithaal van medekoploper ZSGOWMS werd op de voorlaatste dag van de eerste periode de koppositie door Sporting Martinus op doelsaldo afgestaan. Het beloofde zondag dus een spannende ontknoping te worden, waarbij ZSGOWMS 3 goals in het voordeel was. De Amsterdammers ontvingen Zwanenburg, terwijl Sporting Martinus Nieuw West United op bezoek kreeg. Het resultaat was een 7-0 overwinning en dat was genoeg, omdat ZSGOWMS met slechts met 2-1 won.

Sporting Martinus schoot uit de startblokken en binnen twee minuten was het al raak. Luka Musimi ontving de bal op een meter of twintig van het doel en haalde direct verwoestend uit in de bovenhoek: 1-0. Het spelbeeld was en bleef eentonig. Sporting Martinus was heer en meester, combineerde er lustig op los, afgewisseld met enkele fraaie lange passes en steekballen waar tegenstander Nieuw West amper de gelegenheid kreeg in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde voor rust al tot 5 à 6 grote kansen, met uiteindelijk een 3-0 ruststand. In minuut 22 was het Nils Spooren die koelbloeding in de benedenhoek afrondde na een aanval over veel schijven waarvan Anthony de assist, knap teruggelegd vanaf de achterlijn, voor zijn rekening nam. Daarna kreeg Martijn Guitink nog een uitgelezen kans in een een op een duel met de keeper die knap redde en schoot Nils over na een fraaie aanval, voordat Anthony Dean tien minuten voor rust na een fraaie pass van Björn van Breenen keurig de keeper omspeelde en de 3-0 tussenstand op het scorebord zette.

In de rust zag men de 2-1 tussenstand bij ZSGOWMS, die hoop gaf richting de periodetitel. Toch was het verstandig om meer treffers te maken en die kwamen er dan ook. Na een uur was het Broos Krijger die goed doorzette op de rechtervleugel en hoog binnenschoot: 4-0. Daarna wist Nieuw West United bijna nog even flink te verrassen: een schot van een meter of vijftig spatte op de lat uiteen. Maar Sporting Martinus bleef op zoek naar meer goals en Krijger maakte ook de 5-0. In de slotfase werd het ook nog 6-0 en 7-0 via Misumi.

Zo pakte Sporting Martinus de periodetitel, waarna het tijd was voor een feestje in Amstelveen. Er kan zelfs de hele week gefeest worden, want volgende week is de ploeg vrij. Nieuw West ontvangt dan VSV.