Sporting Martinus in de wachtkamer na remise tegen DCG

In Amsterdam konden DCG en Sporting Martinus het net niet vinden, beiden verspillen dure punten: 0-0. Daar schoot de ploeg van Michael Crombeen sowieso niet veel mee op, in de strijd om de titel. DCG moet nog altijd achterom kijken.

Concurrenten van Martinus, De Meer en ZSGOWMS, wonnen beiden hun duel, waardoor de achterstand vijf en zes punten bedraagt. De rechtstreekse confrontatie komend weekend tussen Martinus en ZSGOWMS kan wel eens heel bepalend worden.

dcg

Tegenaanval

De wedstrijd tussen DCG en Martinus werd ontsierd door veel stopmomenten. DCG wilde vooral vanuit de omschakeling spelen en liet het sterker geachte Martinus naar hartenlust het spel maken. Het elftal van Ibrahim el Madhdioui gunde de gasten uit Amstelveen weinig ruimte om het spel rustig op te bouwen en trok razendsnel ten aanval als de tegenstander de bal ergens op het veld verspeelde. Daarna werd de formatie een meer defensie rol opgelegd, die het overigens met verve vertolkte.

dcg

Penalty

Na omzettingen verhoogde Martinus de druk op het doel van DCG-keeper Marcel Ons. DCG verzamelde zich met steeds meer spelers rond het eigen strafschopgebied en verscheen nog maar sporadisch op de helft van de thuisploeg. De formatie wankelde af en toe maar bleef overeind, ook omdat Martinus een strafschop niet wist te benutten. Marcel Ons bleek eens te meer een penalty-killer te zijn.

Marcel Ons - DCG 2024
Marcel Ons redt

El Madhdioui hield zich diplomatiek op de vlakte, maar baalde zichbaar over de wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd. ,,Er waren veel te veel stilstand- en stopmomenten. Wij probeerden vanuit de omschakeling te spelen, Martinus had de bal. Er zaten over en weer veelbelovende aanvallen bij die het einde niet haalden. We hebben ons ongenoegen geuit na de wedstrijd, meer konden we niet doen. Er was geen zee mee te bevaren”, knipoogde de trainer-coach. ,,We kregen nog wel mogelijkheden op een doelpunt, maar de eindpass bij ons ontbrak. Al met al hielden wij er geen goed gevoel aan over, terwijl je op voorhand mag zeggen dat een punt tegen een topploeg, wat Martinus is, niet eens zo verkeerd is. Maar, dit is niet wat we willen zien.”

dcg

Foto’s: Jos Spitteler

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)