Sporting Martinus is na generale klaar voor de start

Sporting Martinus heeft het KNVB bekeravontuur afgesloten met een mooie en minstens zo knappe thuiszege. Tegenstander Maarssen was tot zaterdagmiddag nog volop in strijd verwikkeld met VRC uit Veenendaal, om de begeerde eerste plaats in de poulefase. In de generale repetitie tegen Maarssen (3-2 winst) bleek wel dat er nog wat werk aan de winkel is voor Tom Verhoek cs.

Enerverende openingsfase

Bij Martinus ontbraken door blessures Ralph Rekkers en keeper Dean Palmer. De thuisploeg opende sterk; het was Martijn Guitink die Sem van Bruggen perfect wist te bedienen met een gevoelige voorzet vanaf links: 1-0. Maarssen kwam snel terug in de wedstrijd en op het scorebord (1-1), doordat Majid Bouraada in de 18e minuut een cornerbal wist te verzilveren.

Entertainment

Na de rust brengt de 33-jarige geslepen en zeer ervaren spits Gokan Yasar (ex DHSC, Hercules, DOVO, DVS’33, De Meern, Elinkwijk) in de 60e minuut Maarssen aan de leiding: 1-2. In de 65ste minuut benutte Björn van Breenen vervolgens een strafschop. Een overtreding op Tiago Conceicao Dos Santos lag daaraan ten grondslag, die met frivool spel de combinatie met Luka Misumi zocht: 2-2. In deze fase gebeurt werkelijk van alles en wordt het publiek getrakteerd op ouderwets entertainment.

Sterk einde

Thuisploeg Martinus nam vervolgens in de 70e minuut opnieuw de leiding, na randje buitenspel. De goed fluitende scheidsrechter Martijn Kool wuift het vlagsignaal weg en Ralph Jurka blijft koel, oog in oog met de keeper van Maarssen rondde hij bekwaam af: 3-2. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Zodoende eindigt Martinus sterk en dat leidde tot veel tevreden gezichten op en rondom het prachtig nieuwe sportcomplex.

Grotere weerstand

Tom Verhoek, trainer/coach van Martinus: “De voorbereiding zit er nu echt op, hierin hebben wij op het Pancratius toernooi en in de beker louter tegen 2e- en zelfs 1e-klassers gespeeld. Terugkijkend op deze vijf weken zie ik dat wij iedere week een stapje verder komen in het uitvoeren van onze beoogde speelwijze. Conditioneel staan wij er met de gehele groep vrij aardig voor. Op de enkel blessure van Ralph Rekkers na en de knieblessure van keeper Dean Palmer, zijn wij klaar voor de start van de competitie”.

Martinus opent volgende week zondag 25 september tegen Altior uit Ter Aar. De aanvang is 14.00 uur op Sportpark Overbrug.

Tekst en foto: Harold van Ineveld