Sporting Martinus klimt door krappe zege over Bloemendaal heen

Sporting Martinus heeft de vierde plaats in de zondag derde klasse C weer in handen. De ploeg van Ron Gerlof was in een rechtstreeks duel met Bloemendaal met 1-0 te sterk door een doelpunt van Siem Klok.

In de eerste helft werd door beide teams leuk gevoetbald, zonder dat het tot veel uitgespeelde kansen leidde. Namens de thuisploeg werd een schot van Ralph Jurka gekeerd en Bloemendaal slaagde er niet in om doelman Niels Wuthrich serieus uit te testen. Het duel leek af te stevenen op een brilstand bij rust, totdat een vrije trap van Jan Sjerps na een scrimmage bij Siem Klok terecht kwam. In een druk strafschopgebied kopte de meegekomen verdediger subtiel de 1-0 binnen.

Na de rust ging het tempo flink omhoog. Bloemendaal ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en daardoor kregen de Amstelveners in de tegenaanval ruimte om toe te slaan. De thuisploeg dacht bovendien recht te hebben op een strafschop nadat Ramon Wismeyer onderuit werd gehaald, maar de scheidsrechter wuifde dit weg.

Wuthrich zijn ploeg in de slotfase op de been door een schot via de paal uit zijn doel te houden. Aan de andere kant waren invaller Niek Koning, Wismeyer en Joël Cornwall niet zorgvuldig genoeg om de wedstrijd te beslissen. Dat was niet meer nodig, want het minieme verschil bleek voldoende voor de drie punten.

Sporting Martinus heeft de aansluiting met de top-3 weer gevonden en zou volgende week op bezoek bij koploper SDZ extra spanning terug kunnen brengen in de competitie. Het verschil tussen de nummers één en vier bedraagt zeven punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.