Home / Algemeen / Sporting Martinus klopt VVH/Velserbroek met minimaal verschil

Sporting Martinus klopt VVH/Velserbroek met minimaal verschil

Voor de vijfde keer dit seizoen heeft Sporting Martinus met een krappe 1-0 gewonnen. Nu moest VVH/Velserbroek eraan geloven, waardoor de ploeg van Tom Verhoek in de race blijft voor de vierde plek in de zondag derde klasse C.

In de eerste helft oogde het spel erg nerveus en bleken beide teams niet in staat te zijn om de bal lang in bezit te kunnen houden. Slechte passes, veel kleine overtredingen en slordig spel over en weer zorgden ervoor dat het publiek niet echt warm kon worden van het voetbal. De enige wapenfeiten in de eerste helft waren wat afstandsschoten van VVH/Velserbroek en namens de thuisploeg een poging van Aldin Mehanovic dat naast het doel belandde.

Ook na de rust bleef het spelbeeld redelijk gelijk aan dat van de eerste helft. De doelpunten bleken duur en het venijn zat duidelijk in de staart. Een kwartier voor tijd liep VVH-aanvaller Bryan Sneek wat onbesuisd door op doelman Niels Wuthrich, waarbij van kwade opzet geen bedoeling leek. Toch bestrafte scheidsrechter Kortekaas dit met een directe rode kaart.

Tegen tien man kreeg Sporting Martinus iets meer grip op het spel, kon beter combineren en dat resulteerde in enkele vloeiende aanvallen die de eerste helft niet te zien waren. Uiteindelijk brak invaller Niek Koning de ban. Felle protesten van VVH/Velserbroek vanwege een vermeende duw bleken tevergeefs, want de scheidsrechter keurde de late 1-0 goed. Even later kreeg Koning zelfs nog een kans op de 2-0, maar faalde oog-in-oog met doelman Marco van den Bogaard.

De 1-0 bleek voldoende om over de streep te trekken. “Het was een matige pot, waarin wij veel creativiteit misten om gevaarlijk te worden voor de goal. Ik denk dat wij de gelukkigste winnaar zijn”, zei trainer Tom Verhoek. “Vier wedstrijden voor het einde zijn wij nog in de race voor een periode, daar ben ik tevreden over.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Alex van Elven

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend