Sporting Martinus komt ‘met de schrik vrij’ tegen stug Altior

Sporting Martinus heeft zondagmiddag een gelijkspel behaald tegen Altior.  Na een matige eerste helft met een rode kaart, was een punt uiteindelijk zeer welverdiend. Er zat zelfs nog meer in voor Martinus.

“Trots, heel erg trots”, aldus een opgetogen Verhoek. “We hebben zó getreden, echt niet normaal. We kregen ook zoveel steun van het in grote getale aanwezige publiek. Onze eerste helft was niet goed. We speelden tegen een heel stug opererend Altior, dat in een 1-4-4-2 formatie speelde. Wij reageerden niet goed in het veld, we durfden blijkbaar niet een verdediger door te schuiven richting het middenveld. Daar lag voor ons wel de oplossing”.

Na 20 minuten kreeg Martinus doelman Danny de Bruin een terecht rode kaart. Hij trok aan de noodrem en moest inrukken. Dan zijn er nog zo’n 70 minuten te spelen voor Martinus in een man-minder situatie. Voor de rust kon de thuisploeg geen enkele pot breken.

In de rust (0-0) wisselde Verhoek twee maal. De team was overduidelijk gebrand om een goed resultaat neer te zetten en op voorsprong te komen. Daarvoor ging het op jacht. Martinus was op eigen veld heer en meester en dicteerde voor 90% de wedstrijd in de tweede helft. Met heel veel power werd het doel van Altior bestookt. En dat bleef niet zonder resultaat. Na een 0-1 achterstand, kwam Martinus snel langszij dankzij een gegeven strafschop door scheidsrechter Sander van Schoonderwoerd. Een handsbal was de aanleiding en de 1-1 werd onberispelijk binnengeschoten door Björn van Breenen.

Martinus drukt door en komt zelfs met 10 tegen 11 op een 2-1 voorsprong. Het was een goed genomen corner van één van de hoofdrolspelers deze middag, van Breenen, die feilloos bij de eerste paal hard werd binnen geknikt door Siem Klok.

“Er waren vervolgens enige mogelijkheden op 3-1, maar dan moet het ons even meezitten”, vond Verhoek.  “Zo breken we door en krijgen een 1 tegen 1 situatie recht voor het doel, waar veel voor ons in zou zitten”. Altior, dat in totaal vijf keer geel krijgt, komt goed weg doordat Schoonderwoerd vergeet in die situatie ook rood te trekken.

Altior komt uiteindelijk toch nog op gelijke hoogte. Ook nu is er een discutabel moment dat daaraan vooraf gaat, want in de 89e minuut wordt gevlagd voor een buitenspel situatie, maar de onverbiddelijke arbiter laat doorspelen. Zo werd de eindstand op 2-2 bepaalt en daar mocht Martinus achteraf gezien nog het meeste over ‘klagen’ .

“Met een punt beginnen en zo spelen in een nieuwe tweede klasse is een prima start”, vond Verhoek.

Verslag en foto: Harold van Ineveld

Kijk hier voor de actuele uitslagen, stand en programma 2 oktober 2022 in de zondag 2e klasse B