Sporting Martinus krijgt in blessuretijd de deksel op de neus bij ZSGOWMS

Een puntendeling in de topper van de tweede klasse b dit weekend leek lang het scenario. In Amsterdam hielden twee van de vier kopploegen elkaar keurig in evenwicht op het scorebord, tot Kursat Cil zijn ZSGOWMS met een prachtige vrije trap naar de 2-1 overwinning schoot. Sporting Martinus likt de wonden. Het is de eerste nederlaag voor trainer-coach Michael Crombeen en Martinus deze competitie.  

In de topper was Sporting Martinus de ploeg die meer balbezit had en zich vaardiger toonden. ZSGOWMS speelde zondagmiddag wat meer vanuit de reactie. Voor ZSGOWMS-speler Tiago Conceicao dos Santos een bijzondere gewaarwording, aangezien de oud-Martiniaan vorig seizoen vanuit de omschakeling ZSGOWMS met 0-3 pijn deed. Jethro Abram, trainer-coach ZSGOWMS, zag dat zijn ploeg via Revino Morsen op een 1-0 voorsprong kwam. Bij ZSGOWMS vloeiden de krachten op het einde van de tweede helft weg. De thuisploeg kreeg het steeds lastiger, al kreeg het de beste kansen van de wedstrijd. Donny van de Pol was gevaarlijk voor de Amsterdammers.

Martinus bracht verdediger Siem Klok in de aanvallende stellingen. Zoals wel vaker de afgelopen jaren was de kopsterkte Klok opnieuw een hoofdrolspeler. Met een rake kopbal bracht hij de spanning volledig terug; de bal schoot met een stuit via de grond door op de gladde kunstgrasmat: 1-1.

Het was uiteindelijk de individuele kwaliteit van Kürsat Cil die de doorslag gaf in deze wedstrijd. Als jeugdspeler veelbelovend; hij, die via onder andere AFC, FC Twente en Ado Den Haag uiteindelijk weer in Amsterdam belandde. De goedgebekte en veelbesproken middenvelder beschikt óók over een begenadigd schietbeen. Hij liet in de blessuretijd Martinus-doelman Sharique Hovenkamp kansloos: 2-1.

Michael Crombeen, trainer-coach van Martinus zag genoeg positieve aanknopingspunten voor zijn Martinus, al was deze nederlaag niet minder zuur. ,,Wij hadden het qua veldspel goed voor elkaar. De eerste helft leek een typische 0-0 wedstrijd. Wij probeerden te voetballen, zette hoog druk waardoor ZSGOWMS gedwongen werd om wat vaker de lange bal te spelen. Ook de tweede bal pikten we op. Ons aanvalsspel moet nog wel wat beter. Ik denk dat spelers moeten herkennen hoeveel tijd en ruimte ze soms hebben. Daarin kunnen we in de uitvoerende handelingen beter voor de dag komen. Maar, als het gaat om de positieve intenties wil ik mijn ploeg de complimenten geven. We komen na een 1-0 achterstand goed terug tot 1-1. Helaas konden we niet profiteren van onze fitheid. Ik zou op zich tevreden zijn geweest met een punt, we kozen bewust ook voor wat meer defensieve zekerheid na de gelijkmaker. Dan moeten we wel ons ding blijven doen, en die uitvoering was niet goed. Eigenlijk zat er voor ons wat meer in het vat dan de 1-1 voelde ik, maar verliezen we ‘m toch door de individuele kwaliteiten van de spelers die zij hebben.”

Martinus gaat lering trekken uit deze wedstrijd? ,,Absoluut. Al zullen we onze intenties behouden. Onze invallers deden het ook weer goed. Anthony Dean die aansluit. Daarnaast ben ik niet bang om spelers uit de jeugdopleiding te brengen. Dat doen we met beleid.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!