Sporting Martinus laat punten in slotfase uit handen glippen

Door twee late tegentreffers is Sporting Martinus met lege handen teruggekeerd uit Haarlem. De ploeg van Ron Gerlof gaf een 1-2 voorsprong uit handen op bezoek bij Alliance’22 (3-2) en zakte daardoor naar de vijfde plek in de zondag derde klasse C.

In de eerste helft was het niet hoogstaand wat beide ploegen lieten zien tijdens de competitiehervatting. Sporting Martinus zocht veelvuldig aanvallers Niek Koning en Ralph Jurka. Het leverde wel kansen op, maar geen treffers. In de twintigste minuut kwam Alliance’22 bij één van de spaarzame aanvallen met wat geluk aan de leiding. Een duikeling leverde een strafschop in en daar wist Jeroen van den Hoek wel raad mee: 1-0.

Vlak na rust kwamen de gasten op gelijke hoogte. Op aanleggen van Jurka schoot Koning de 1-1 binnen. Sporting Martinus controleerde de wedstrijd en dit resulteerde na een uur spelen ook in een verdiende voorsprong. Jan Sjerps besloot van een meter of twintig uit te halen, en met succes: 1-2. De 1-3 hing even later ook in de lucht, maar de Amstelveners verzuimden het om de genadeslag uit te delen.

Dat kwam ze in de slotfase duur te staan. Vier minuten voor tijd maakte Kamiel Golanski voor de thuisploeg de gelijkmaker en nog voordat de officiële speeltijd verstreken was, eindigde de bal in een druk strafschopgebied via een Amstelveens been achter doelman Niels Wuthrich: 3-2.

Sporting Martinus ziet door de nederlaag ZSGOWMS en Bloemendaal passeren op de ranglijst en zakken naar de vijfde plaats. De Amstelveners hebben nu een achterstand van zeven punten op koploper SDZ. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.