Sporting Martinus laat weinig heel van United/DAVO

Sporting Martinus heeft flink uitgehaald tegen laagvlieger United/DAVO. Door een klinkende 6-0 overwinning heeft de ploeg van Ron Gerlof bovendien de vierde plaats weer in handen in de zondag derde klasse C.

Waar de Amstelveners de afgelopen weken voor de rust nogal timide voor de dag kwamen en pas in de tweede helft tot leven kwamen, was dit nu wel anders. Halverwege stond er immers al een overtuigende 4-0 voorsprong op het scorebord. Het bal werd geopend door Joel Cornwall. De doelman van United/DAVO kon zijn handen nog wel tegen een kopbal van Ralph Jurka krijgen, waarna Cornwall er in de rebound als de kippen bij was: 1-0.

Na een halfuur was Jurka met een harde knal bij de eerste paal wel trefzeker. De Martiniaanse trein denderde door. Een schot van Siem Klok van buiten het strafschopgebied verdween in de verre hoek en Cornwall gleed nog voor de rust de 4-0 binnen. Toen Jesse Correia vlak na de hervatting de 5-0 uit een hoekschop binnen kopte, leek United/DAVO rijp voor de slachtbank.

Sporting Martinus vond het echter wel prima na de 5-0 en een aantal wissels haalden het tempo uit de wedstrijd. Het laatste halfuur werd het een gezapig potje, al konden de supporters van de thuisploeg nog één keer juichen. Invaller Amos Appenteng zorgde met een hard schot voor het slotakkoord en de 6-0 eindstand.

Omdat concurrent ZSGOWMS door een afgelasting niet in actie kwam, staan de Amstelveners weer op de vierde plek. De achterstand op nummer twee RODA’23 bedraagt drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.