Sporting Martinus lijdt een zeldzame nederlaag

Sporting Martinus heeft in de race om de titel een zeldzame (2-0) nederlaag geleden. Hekkensluiter Altior bracht zondagmiddag de fiere koploper van de tweede klasse de eerste nederlaag van het seizoen toe. Voor Martinus was dit niet het eerste puntverlies van dit seizoen, eerder speelden ze al gelijk tegen Altior en ook tegen ROAC verloor het twee punten. Opvallend is dat staartploegen goed zijn voor de helft van de tegenproductie van Martinus.

Coach Tom Verhoek reageerde gelaten op de terechte nederlaag: “Natuurlijk, het is niet fijn om te verliezen. Het voelt zelfs onwenning, maar je weet dat het een keer kan gebeuren. Het is zuur, heel zuur. We kunnen er niets van zeggen, want we waren zondagmiddag een keertje niet goed genoeg”.

Binnen twee minuten keek Martinus tegen een achterstand aan van 1-0. Heikoop schoot tegen de verwachting in zijn team op voorsprong. Direct daarna kwam Martinus zelf in kansrijke positie. De toeschouwers in Ter Aar zagen een energiek Altior, dat zich in de eerste helft nadrukkelijk liet zien, maar verder niet wist te scoren. Het speelde niet goed, maar maakte het Martinus overal op het veld lastig.

In de tweede helft kwam Martinus beduidend beter voor de (zon)dag, mede door de inzet van Anthony Dean en Broos Krijger die goed invielen, en gevaarlijk waren. Tiago Conceicao Dos Santos en Ralph Jurka kregen ook goede kansen op de aansluitingstreffer, maar de ploeg van trainer Verhoek kwam – een beetje ongelukkig – na ruim een uur voetbal op 2-0 achterstand, doordat het slordig balverlies leed op eigen helft. Opnieuw was Heikoop de gevierde man op het veld.

Het slotfoffensief bleef zonder resultaat: “We waren niet goed deze wedstrijd. We hebben verloren tegen een beter Altior en dat mogen we ons zelf aanrekenen. We moesten wat jongens missen door ziekte en blessures, dat is geen excuus maar speelt wel een rol in ons spel. We konden het zondagmiddag blijkbaar niet opvangen. Op de zege van Altior viel simpelweg niets af te dingen”, vond Verhoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)