Sporting Martinus moet genoegen nemen met punt in Velserbroek

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft slechts een punt overgehouden aan het bezoek aan VVH/Velserbroek. De ploeg van Ron Gerlof gaf een 0-2 voorsprong, na doelpunten van het spitsenduo Ralph Jurka en Niek Koning, uit handen tegen de rode lantaarndrager: 2-2.

De weinige aanwezigen in Velserbroek zagen een eerste helft waarin Sporting Martinus uitstekend voor de dag kwam. Er werd in hoog tempo gecombineerd, snel druk gezet en aanvallend gespeeld. VVH/Velserbroek had hier in het begin moeite mee en kwam weinig tot niet op de Amstelveense helft. Na een kwartier voetballen werd het veldoverwicht omgezet in een treffer. Niek Koning kreeg de bal vanaf een inworp in zijn voeten, sneed de zestien binnen en haalde uit in de korte hoek. De score werd op het half uur verdubbeld, doordat een voorzet van Koning door Jurka in de verre hoek wordt gekopt: 0-2.

Na rust kwam Sporting Martinus anders uit de kleedkamer en leek het wel te geloven met een voorsprong op zak. VVH/Velserbroek voelde dat er wat te halen viel en begon te voetballen. De thuisploeg nam het initiatief en vond na een kwartier de aansluiting door een treffer van Mark Krol.

Sporting Martinus herpakte zich en kreeg wel degelijk kansen om het duel opnieuw naar zich toe te trekken, maar grote mogelijkheden werden door de Amstelveners niet binnen de palen gewerkt. Een gelijkmaker van de thuisploeg hing letterlijk en figuurlijk in de lucht. Vanaf twintig meter schoot Sander Loogman de 2-2 in de winkelhaak, onhoudbaar voor doelman Niels Wuthrich.

Ondanks het punt behoudt Sporting Martinus de vierde plaats, mede doordat de omringende ploegen punten lieten liggen. Volgende week treffen de Amstelveners met Wijk aan Zee opnieuw een laagvlieger. Kijk hier voor alle uitslagen de stand en het programma van de zondag derde klasse C.