Home / slideshow / Sporting Martinus neemt snel afstand van Diemen

Sporting Martinus neemt snel afstand van Diemen

Onder een mooi herfstzonnetje ontving Sporting Martinus zondagmiddag Diemen. De thuisploeg had een eenvoudige middag: het kwam op een 4-0 voorsprong en liet Diemen uiteindelijk nog wel terug komen tot 4-2.

Tien minuten voor rust stond er al een klinkende 3-0 op de borden en was de strijd gestreden. Diemen probeerde van begin af aan met opbouwen en voetballend de aanvallers te vinden, maar de rood gelen wonnen de strijd op het middenveld, waardoor de blauw witten amper wisten aan te vallen voor rust. Sporting Martinus was daarentegen aanvallend ijzersterk en haalde optimaal rendement uit de eerste twee kansen: Ralph Rekkers (12’) en Raymon Wismeijer (15’) brachten binnen het kwartier een 2-0 tussenstand op de borden. Diezelfde Wismeijer gooide in de 40ste minuut met een bekeken lob over de Diemer-doelman heen het duel op slot en tekende voor een 3-0 ruststand.

Na de thee zagen de supporters een duel waar het gif inmiddels allang uit is. Sporting Martinus controleerde het duel en kwam een kwartier voor tijd op 4-0 door een treffer van Tiago dos Santos. Tot de laatste tien minuten wist Sporting Martinus Diemen te weerhouden van scoren. Daarna- in de slotfase- werd hard werken beloond voor de Diemenaren en scoorden de bezoekers twee maal. Zodoende zagen we na negentig minuten voetbal een 4-2 eindstand op de borden staan.

Sporting Martinus speelde volwassen en wist de kansen voor rust snel om te zetten in treffers. Trainer Tom Verhoek was dan ook te spreken over de wedstrijd: “We zijn denk ik 80 minuten heer en meester geweest. Wij wonnen de slag op het middenveld en hadden wij steeds 1 mannetje over door goed te blijven combineren. In die 80 minuten geven wij slechts 2 mogelijkheden weg, terwijl Diemen deze competitie toch al 15 keer wist te scoren. Die laatste tien minuten moeten wij snel vergeten.”

Foto: Alex van Elven

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend