Sporting Martinus onderuit bij FC Abcoude

Na zeges op ZSGOWMS en UVV leed Sporting Martinus zondagmiddag haar eerste nederlaag van de competitie. In Abcoude verloor het vlaggenschip met 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 3c

Afgelopen week overleed erelid van Sporting Martinus Joop Petersen. Hij bekleedde jarenlang vele functies bij de club. De wedstrijd begon dan ook niet voordat er een minuut stilte was gehouden ter nagedachtenis aan Joop. De wedstrijd was amper onderweg, of Sporting Martinus keek al tegen een achterstand aan. In de tweede minuut viel de 1-0 van Abcoude al.

Sporting Martinus kon het eerste kwartier geen vuist maken. De bal bleef amper in de ploeg en Abcoude mocht de lijnen uitzetten. Na een missertje van David Kasse lag de 2-0 op de loer, maar Niels Wuhtrich voorkwam een grotere vroege achterstand. Niet veel later zag de doelman een vrije trap voor langs gaan; Abcoude zette de toon.

Pas halverwege de eerste helft kwam Sporting Martinus beter in het wedstrijd en ging het ook voetballen. De balans in het duel was terug en er ontstonden rood-gele kansen. Eerst werd er een goal voor de Martianen afgekeurd: twijfelachtig, de keeper liet de bal los, waardoor scoren voor Wismeijer een eitje was, maar de arbiter gaf aan dat de keeper de bal klem had. Niet veel later wass er een fraai schot van Ralph Rekkers op de vuisten van de keeper; de 1-1 viel echter niet voor rust.

Na rust hoopte de meegereisde aanhang op een vervolg van het goede laatste kwart voor rust, maar – nog steeds in de stromende regen – viel het spel helaas ver terug. Raymon Wismeijer kreeg vlak na de thee nog wel een goede kans (schot van randje zestien op vuisten keeper), maar daar bleef het voorlopig aanvallend bij. Abcoude scoorde –net als in de eerste helft- ook na de thee snel. 7 minuten gespeeld en Abcoude kwam opnieuw via een snelle aanval via de flanken op 2-0. Er volgde daarna een fase waarin beide ploegen het publiek niet verwennen.

De Martiniaanse aanhang veerde pas weer op in de 80ste minuut, toen Joël Cornwall op schitterende wijze de aansluitingstreffer binnen werkte; een omhaal verdween in de korte hoek. Er volgden daarna tien minuten van Martiniaanse druk op paars blauw doel, maar Abcoude stond als een huis en ramde alle ballen het sportpark af. Sporting Martinus verloor zodoende zijn eerste duel dit seizoen.

Trainer Tom Verhoek reageerde na afloop: “Het duel wordt op belangrijke details beslist en dat heeft Abcoude beter gedaan dan wij. Ik denk dat er 3 cruciale momenten zijn in de wedstrijd. De eerste minuut, waarin wij balbezit hebben en zij na veroveren direct de 1-0 binnenschieten. Het moment waarin wij de 1-1 maken, maar de scheids affluit omdat de keeper de bal klem zou hebben gehad en het derde moment waarop kort na rust Wissie bij een 1-0 stand de 1-1 op de schoen heeft en zij uit de tegenaanval de 2-0 maken. Het heeft veelal te maken met onze eigen kwaliteit en dat moet dus snel beter, zeker richting de aankomende derby tegen Ouderkerk.”

Foto’s: Alex van Elven