Home / Algemeen / Sporting Martinus overwintert in de beker na zege op Laren ’99

Sporting Martinus overwintert in de beker na zege op Laren ’99

Na de spectaculaire overwinning op eersteklasser AGB een maand geleden stond voor Sporting Martinus dit weekend de volgende bekerronde op het programma. Op zaterdagmiddag werd afgereisd naar Laren, voor een duel tegen de lokale cupfighter en óok derdeklasser Laren ’99.

Voor overwintering en een plek bij de laatste 32 diende afgerekend te worden met deze stugge en achterin goed georganiseerde ploeg. Zoals te doen gebruikelijk in bekerwedstrijden kreeg aanstormend talent de voorkeur boven (half) geblesseerde spelers die daarmee verder aan hun herstel konden werken richting de komende belangrijke competitiewedstrijden. De opstelling van Sporting Martinus: Dean Palmer, Kai Kamphorst, Max Boonstoppel, Joost van Unen, Sebastiaan Nieuwenhuizen, Bryce Day, Jay Day, Björn van Breenen, Broos Krijger, Luka Misumi en Ralph Groenteman. Op de bank namen plaats Danny de Bruijn, Nils Spooren, Anthony Dean, Raghav Maheshwaran en Yannick Wong-Swie-San (JO19-1).

In een ware lichtwedstrijd met voorlopig voor de laatste keer leuk veel publiek had Sporting Martinus het betere van het spel, zonder dat dit tot echte kansen leidde. Laren ’99 stond goed gegroepeerd te verdedigen waardoor het eerste half uur als “verkennend” de boeken in kan. Richting het rustsignaal werden de roodgelen toch nog twee keer gevaarlijk. Met eerst een hard schot van Misumi, dat de verkeerde kant van de lat passeerde en in de dying seconds een snelle break tussen de andermaal behendig slalommende Krijger en diezelfde Misumi. Laatstgenoemde legde de bal met een fraai hakje panklaar voor Krijger die deze 100% kans hard maar tegen de keeper op schoot. Uit de rebound raakte Van Breenen de bal nog vol op zijn doorgaans slopende linker maar ook zijn inzet werd fraai gepareerd door de Larense goalie. Met een klassieke brilstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust verving Spporen Van Breenen en trok Martinus direct en feller ten aanval. Binnen twee minuten belandde een fraaie aanval over rechts voor de voeten van Krijger, die direct uithaalde maar zijn schot net voorlangs zag draaien. Na een kwartier was het dan eindelijk raak: een aanval door het centrum werd door Krijger in een soort van omhaalassist doorverbonden aan Misumi, die met een behendig lobje de keeper wist te verschalken en de terechte 0-1 op het scorebord liet noteren. Sporting Martinus nam geen gas terug en vijf minuten later lag de bal voor de tweede keer in het net: wederom een fraaie aanval over rechts via Krijger en Kamphorst deed de bal voor de voeten van Jay Day belanden. Zijn schot werd geblokt maar de afvallende bal kwam precies goed voor de befaamde linker pantoffel van Spooren die zich geen moment bedacht en fraai afrondde in de benedenhoek: 0-2.

Het spel werd met name aan de kant van de gastheren wat grimmiger, de scheidsrechter liet de teugels enigszins vieren waardoor er onnodig en helaas net even teveel gele kaarten en over weer uitgedeeld werden. Twintig minuten voor tijd kwam Maheshwaran eerst nog de moegestreden Kamphorst vervangen voordat Martinus de deur definitief in het slot gooide met wederom een fraaie treffer. Dit keer leidde een aanval over de linkerflank tot bij Spooren, die een fraai krullende assist over alles en iedereen heen bij Misumi deed arriveren. Hij nam de bal knap aan, kapte zijn directe tegenstander het Larense Bos in en haalde verwoestend uit: 0-3. Met Wong-Swie-San de laatste 10 minuten voor Groenteman in de ploeg werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en kwam de verdiende overwinning nooit meer in gevaar.

Met deze klinkende zege verzekerde Sporting Martinus zich van een plekje tussen de laatste 32 ploegen die strijden op de KNVB beker. Overwintering dus in het bekertoernooi. Aanstaande zondag 21 november gaat de competitie weer verder. Om 14:00 wordt de strijd aangebonden met Zwanenburg, de huidige nummer 10 op de ranglijst.

Tekst en foto: Oscar Spooren

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)