OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sporting Martinus pakt 3 punten in pover duel met Spaarnwoude

Donderdagavond stond een heus midweeks programma op de agenda waarin Sporting Martinus in eigen huis Spaarnwoude ontving. Waar in de heenwedstrijd in Spaarndam de hobbelige grasmat nog als excuus kon dienen voor de uiterst moeizame 2-1 overwinning, leken er in de thuiswedstrijd geen excuses. Toch werd het wederom moeizaam.

Misschien het snelste doelpunt ooit van Sporting Martinus viel al na circa 20 seconden. Sem van Bruggen schoot op aangeven van Martijn Guitink razendsnel de 1-0 achter de verbouwereerde Spaarndammer doelman. Het leek een makkelijke avond te worden, maar niets bleek minder waar. Hoewel er in het eerste bedrijf defensief niets werd weggeven en Sporting Martinus duidelijk de betere ploeg was, regen de misverstanden en onzuivere passes zich aan elkaar of ontbrak het aan scherpte in de laatste fase. Zo vielen er nog slechts twee serieuze kansen te noteren; halverwege een mooie maar over veel schijven doorgevoerde aanval die uiteindelijk naast het doel verdween en vlak voor rust nog een steekpass op Anthony Dean waardoor hij 1:1 op de keeper kon afstormen die hem deze keer nog te slim af was.

Na rust hetzelfde spelbeeld; een aanvallend maar slordig spelend Sporting Martinus dat niet tot grootse kansen kwam tegenover een stug maar onmachtig Spaarnwoude, dat knokte voor wat het waard was op weg naar lijfsbehoud. Een kwartier na rust kwam Raghav Maheshwaran in het veld voor Jan Sjerps en nog weer een kwartier daarna (de nog altijd licht geblesseerde) Luka Misumi voor Martijn Guitink. Lang had Misumi niet nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken; luttele minuten na zijn entree zette hij met een fraaie lichaamsschijnbeweging Dean vrij voor de keeper die deze keer kansloos gelaten werd: 2-0. Niet lang daarna tekende Jay Day zelfs voor de 3-0, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd.

En zo leek er lange tijd niets aan de hand, kwamen in de laatste fase nog Yvo Bary, Jefferson Vegas en Chantienne Brazil binnen de lijnen en leek de wedstrijd gespeeld. Tegen de verhouding in kwam Spaarnwoude echter vlak voor tijd terug tot 2-1 vanuit een buitenspelgoal. Daardoor werd het nog even spannend, maar de Martianen bleven overeind.

Zondag alweer de volgende wedstrijd, dan tegen FC Aalsmeer. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Tekst en foto: Oscar Spooren

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)