Home / Zondag 3c / Sporting Martinus pakt koppositie na zege op De Meer
Sporting Martinus

Sporting Martinus pakt koppositie na zege op De Meer

Sporting Martinus heeft zondag de koppositie in Zondag 3c gegrepen. Het zag concurrent Nieuw West United tegen zijn eerste puntverlies aanlopen en won zelf met 1-0 bij De Meer. Saillant detail: volgende week wordt de periode beslist en treffen Sporting Martinus en Nieuw West United elkaar. Ook FC Abcoude doet nog mee.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in Zondag 3c

Maar eerst terug naar de wedstrijd tegen De Meer. Er werd gespeeld op écht gras, dat door de regen flink drassig was. Beide ploegen hadden last van de ondergrond en dat was voor rust terug te zien in het spelbeeld. De Meer en Sporting Martinus probeerden er het beste van de maken, maar het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Kansen voor beide doelen waren schaars voor de thee. Sporting moest het doen met een schot van Dos Santos en een intikker van dichtbij van Rekkers, maar beiden troffen geen doel. Het leek zodoende af te stevenen op een brilstand bij rust, toen de bal bij Soesan terecht kwam. Soesan gaf de bal voor richting de ingelopen Rekkers, die de bal het doel in liep.

Na rust kwam er meer strijd ten tonele en kwamen er na een uur voetballen ook meer kansen. De Meer liet zich aanvallend meer zien en Wuhtrich moest scherp zijn en her en der handelend optreden. Sporting Martinus kreeg diverse mogelijkheden door de lucht via corners of vrije trappen, maar haalde er geen rendement uit. De grootste kans door de lucht kwam een kwartier voor tijd van de het hoofd van invaller Yvo Bary, die via een tegenstander de lat schampte.

Er viel nog een tweede treffer voor Sporting Martinus, opnieuw via Rekkers op aangeven van Dos Santos. De goal ging echter niet door, want de vlag was omhoog. Ook Cornwall kreeg nog een mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar slaagde daar niet in. De ene goal van Rekkers bleek echter voldoende voor Sporting om 3 punten te pakken.

Trainer Tom Verhoek was tevreden na het zien van een moeilijk duel op een zwaar veld: ‘’Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Verdedigend –en dan bedoel ik als team, ook met de aanvallers- stonden wij als een huis vandaag. In totaal geven we slechts 1 kans weg. Aanvallend creëren wij maar vijf kansen vandaag, waarvan 1 goal en 1 afgekeurde goal, onterecht overigens.  Dat is niet veel, maar op deze grasmat hebben wij het gewoon goed gedaan.’’

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuhtrich, Siem Klok, Christoph Kleiren, Jesse Correia, Jeffrey Riemslag, Björn van Breenen,Tiago Dos Santos, Jan Sjerps, Joël Cornwall, Ralph Rekkers, David Soesan

Foto’s: Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend