Sporting Martinus pakt ook tegen Purmerend de volle buit

Op weg naar de eindstreep stond zondag het doorgaans stugge FC Purmerend op de agenda voor Sporting Martinus. In een aantrekkelijk duel werd een degelijke 2-0 overwinning geboekt.

In een wedstrijd waarin Sporting Martinus over het geheel genomen de betere ploeg was, bleek Purmerend andermaal een stugge en fysiek sterke opponent. Het waren de gasten die direct in de eerste minuut al een grote kans kregen door niet goed ingrijpen in de Amstelveense defensie. Het leer verdween echter naast het doel. Korte tijd later ontstond de eerste grote kans voor Sporting Martinus: een verre inworp van Siem Klok bereikte Luka Misumi, die zich behendig van zijn tegenstander ontdeed waarna hij slechts ten koste van een overtreding afgestopt kon worden. De vrije trap van de voet van Jan Sjerps leverde nog geen doelpunt op.

Het spel golfde vervolgens heen en weer met in de laatste tien minuten voor rust het nodige spektakel. Eerst mocht Anthony Dean op twintig meter afstand van het Purmerendse doel aanleggen; zijn vrije trap belandde in de muur. De rebound ging hoog over. Kort daarna ontving Purmerend de eerste en enige gele kaart van de verder uitermate sportieve wedstrijd, na een te late tackle op jongeling Sem van Bruggen. Hierop sloegen de Martinianen in korte tijd tweemaal toe. Na een rommelige aanval over veel schijven viel de bal uit het niets voor de voeten van Jay Day. Hij stuurde direct de scherp startende Anthony Dean weg, waarna Dean beheerst in de verre hoek afrondde. Luttele minuten later prijkte de rust- en naar later bleek eindstand op het bord na goed doorgaan van Sem van Bruggen op de linkervleugel. Hij speelde zich behendig vrij in de kleine ruimte, legde de bal terug op de inkomende Jay Day, die dit buitenkansje fraai afrondde in de rechter benedenhoek.

Na rust hetzelfde spelbeeld: een slag op het middenveld met aan beide kanten een aantal kansen. Het was wederom Purmerend dat snel een goede kans kreeg maar de bal wederom voorlangs het doel van keeper Danny de Bruijn zag verdwijnen. Zo kon De Bruijn zijn zesde cleansheet in de laatste acht duels laten optekenen.

Sporting Martinus bleef zorgvuldig combinerend opbouwen. Dat resulteerde in de 55e minuut resulteerde in een fraaie passeeractie van Van Bruggen, die vervolgens met links hard uithaalde maar zijn poging op de lat uiteen zag spatten. Daarna werd het tijd voor de gebruikelijke wissels: Joost van Unen verving Jan Sjerps, Martijn Guitink kwam in de ploeg voor Jay Day en korte tijd later loste Yvo Bary de andermaal sterk spelende Siem Klok af. Ook Raghav Maheshwaran viel nog verdienstelijk in voor de licht geblesseerde Luka Misumi, waarna de roodgele koploper nog een paar fraaie kansen wist te creëren. Het dichtst bij een derde treffer was Dean, die zijn gekrulde schot met links op de paal uiteen zag spatten.

Dankzij de zege blijft de vier punten voorsprong op ZSGOWMS, dat ook won, in stand. Komende donderdag krijgt Sporting Martinus bezoek van het tegen degradatie vechtende Spaarnwoude. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Bron: Oscar Spooren