De periode titel is binnen!

Sporting Martinus pakt periodetitel!

Sporting Martinus pakte zondagmiddag – geheel onverwacht – de periodetitel in de tweede klasse B. Athony Dean en Broos Krijger zorgden door hun doelpunten voor de 0-2 overwinning en de eerste prijs dit seizoen.

Na een heel goed half uur had de ploeg uit Amstelveen al met 0-3 voor moeten staan in Utrecht, tegen Sporting ’70. De realiteit was dat het ‘slechts’ 0-1 stond. Binnen 10 mnuten werd Anthony Dean gevaarlijk vanaf rechts en kreeg al vallend zijn voet achter de bal. Met een gekke carambole en via de keeper viel de bal in het zijnet. Martinus vergat veel meer te scoren, het overwicht in cijfers uit te drukken, waardoor Sporting ’70 in leven bleef.

De tweede helft werd het meer en meer een vechtwedstrijd. Broos Krijger maakte aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 uit een corner binnen te knallen. Een ongekende explosie van vreugde, aangezien ‘spion’ Tiago Conceicao dos Santos – geblesseerd achtergebleven – live de wedstrijd van ZSGOWMS kon aanschouwen. Doordat zij een 1-2 nederlaag tegen Hooglanderveen op eigen terrein leden, mocht Martinus zichzelf als periode winnaar huldigen.

Coach Tom Verhoek is uiteraard ontzettend blij met deze titel: “Dit is echt ongelooflijk knap! Dat wij als promovendus de eerste periodetitel winnen in deze super zware tweede klasse had ik niet verwacht. Natuurlijk hebben wij ZSGOWMS, SCPB ‘22 en RODA ’23 nog niet gehad in deze periode. Maar, als je na acht wedstrijden ongeslagen bovenaan staat, dan zijn wij de terechte winnaar. Niemand pakt ons dit meer af. Nu volgen er drie super zware en intense wedstrijden, maar zelfs met nul punten uit deze komende drie wedstrijden hebben wij de periode vast op zak. Dat moet RODA ’23, SCPB ’22, DSOV (ex eerste klasse), ZSGOWMS en ROAC (ex eerste klasse) nog maar even voor elkaar zien te krijgen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)