Home / slideshow / Sporting Martinus rekent af met lastige tegenstander Zwanenburg

Sporting Martinus rekent af met lastige tegenstander Zwanenburg

Het gaat goed met Sporting Martinus. De ploeg van Tom Verhoek gaat aan kop in Zondag 3c en is nog in de race voor de districtsbeker. Toch probeert de trainer zijn ploeg scherp te houden en te waken voor onderschatting. Zo ook voorafgaand aan het duel met Zwanenburg: “Een pittige tegenstander. De laatste keer verloren we volgens mij met 5-2. Ik verwacht dat Zwanenburg gaat inzakken en loeren op de counter. Dat ligt ons meestal niet zo goed.”

Het strijdplan wordt doorgenomen

Zwanenburg bleek inderdaad een lastige tegenstander: Fysiek sterk, strijdbaar, loerend op de counter met lastige ballen naar voren. Zwanenburg ontvlamde vanaf de aftrap direct en zocht de goal van Danny de Bruijn op, zonder resultaat. Sporting Martinus liet zich echter niet van de wijs brengen en probeerde zijn eigen spel te spelen. Het resulteerde in wat kansjes voor Bjorn van Breenen, Nils Spooren en Siem Klok, die vanaf eigen helft een dappere poging deed om de Zwanenburg-doelman te verrassen. De beste kans was echter voor de bezoekers, maar na een goede steekpass door de Martiniaanse defensie ging het schot net naast de goal. De thuisploeg pakte de draad weer op en kreeg in minuut 21 hulp van de tegenstander bij de eerste treffer van de middag. Een goede Martiniaanse aanval eindigde bij Anthony Dean, die scherp voorzette. Zijn inzet werd door een verdediger van Zwanenburg echter ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-0 Sporting Martinus. Doordrukken was vervolgens het devies, om deze lastige tegenstander zo snel mogelijk op de knieën te krijgen. Dat lukte voor rust redelijk. Ralph Groenteman zag eerst nog een lobje over het doel gaan, even later liet hij het net wel bollen. Een prima aanval, assist Luka Misumi en keurige afronding Groenteman: 2-0 en tevens pauzestand.

Een bevreemdend decor: op de achtergrond wordt het oude clubgebouw gesloopt

Na de thee kwam Sporting Martinus snel op 3-0, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. Met 3-0 was het over en sluiten geweest, maar nu bleef Zwanenburg erin geloven. Sporting Martinus gaf weinig weg, maar had moeite met de lange ballen van Zwanenburg. Er volgden kansen om de 3-0 alsnog te maken. Zo schoot Groenteman voor een leeg doel over, raakte Misumi de paal en werd ook een goal van Dean afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd viel de derde goal alsnog, met Misumi als maker.

Sporting Martinus blijft dus aan kop en gaat volgende week op bezoek bij titelconcurrent Swift.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Bron: Alex van Elven

Foto’s: Oscar Spooren en Alex van Elven

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)