Sporting Martinus na remise klaar in de beker

Het is Sporting Martinus niet gelukt om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Tegen derdeklasser RKDES bleef het zondagmiddag 0-0.

Voor Sporting Martinus stond zondagmiddag het derde bekerduel op de rol. Na het gelijke spel tegen NFC (1-1) en de overwinning op Kismet (3-0), was een zege op RKDES noodzakelijk voor plaatsing voor de KO-fase. Echter mocht NFC dan niet winnen van Kismet. Gebeurde dat wel, dan kon Sporting Martinus nog door op doelsaldo. Het moest dan 3 goals goed maken ten opzichte van NFC.

Vorige week bij NFC speelde Sporting Martinus prima, maar vergat het de kansen af te maken. In vergelijking met vorige week deed trainer Tom Verhoek enkele aanpassingen in het elftal (met name defensief).

RKDES begint meteen met een goede mogelijkheid, maar de doelman van Sporting Martinus bokst de bal goed weg. Sporting Martinus antwoordt snel en krijgt een kans via Ralph, maar zijn kopbal mist kracht. Sporting Martinus speelt voor rust aardig en krijgt enkele kansen waaruit gescoord had kunnen-misschien wel moeten- worden, maar het net wordt niet gevonden. RKDES daarentegen treft een aantal keer de jonge en talentvolle Martiniaanse doelman Scrum op de weg en weet zodoende ook geen treffer te maken. Gelijk opgaand gaan we rusten met een brilstand op de borden.

Na de thee ligt het initiatief bij de thuisploeg en wordt RKDES onder druk gezet. Voetballend de zestien halen is geen probleem; een laatste goede pass en daaropvolgende treffer bleven echter uit. Daarmee bleef het lang spannend, zonder dat de rood gelen angst hadden dat RKDES de wedstrijd zou gaan beslissen; dat vuurtje was na rust wel gedoofd. Sporting Martinus liep zodoende tegen het steeds terugkerende probleem aan; het afmaken van goedlopende aanvallen. Na negentig minuten was het nog altijd 0-0.

NFC won met 1-0 bij Kismet en bekert door.