Sporting Martinus schiet niets op met doelpuntloze remise bij VSV

Sporting Martinus heeft verzuimd de belangrijke vierde plek in de derde klasse C, die recht geeft op nacompetitievoetbal, over te nemen van ZSGOWMS. Terwijl de concurrent punten verspeelde bij Zwanenburg, kwam de ploeg van Tom Verhoek zelf niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen VSV.

Op het lastig bespeelbare grasveld werd het geen hoogstaand duel. Voor de rust was het voetbal slecht en de kansen spaarzaam. Sporting Martinus probeerde de lange bal te hanteren, maar de bal onder controle brengen bleek een hele opgave. Verder dan een schot van Fabian van Ginkel en een rollertje van Jan Sjerps kwamen de bezoekers niet in de eerste helft.

Pas het laatste halfuur van de wedstrijd bracht wat meer spanning. Er volgden wat plaagstootjes over en weer, Sporting Martinus nam de touwtjes meer in handen en probeerde het vijandelijke doel te bereiken. Echte kansen bleven uit en gescoord werd er dus ook niet door beide ploegen. Dat voelde, gezien het gelijkspel van concurrent ZSGOWMS bij Zwanenburg, als een nederlaag.

“Voor de rust hebben we op een zwaar veld veel te weinig laten zien dat wij deze wedstrijd graag willen winnen. In de laatste twintig minuten speelden we alles-of-niks en creëerden een paar goede kansen. Gezien de hele wedstrijd hadden we geen recht op meer”, zei trainer Tom Verhoek na afloop. “Het is zonde dat we de lijn van het goede spel tegen IVV en DCG niet hebben voortgezet.”

Door de bloedeloze puntendeling verandert er niks op de ranglijst. De Amstelveners blijven vijfde staan, op twee punten van ZSGOWMS. De laatste speeldag (26 mei) komen de Amsterdammers op bezoek bij Sporting Martinus. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag en foto: Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)