Sporting Martinus speelt gelijk na sterkte partij

Sporting Martinus blijft ongeslagen als debutant in de 2e klasse. Op bezoek in Rijpwetering bij het uit de eerste klasse gedegradeerde ROAC bleef het heel goed op de been. Beide teams wisten niet te scoren. Waardoor de brilstand 0-0 na negentig minuten voetballen nog op het scorebord stond.

Martinus wist zondagmiddag zeker wel te vermaken. Er waren genoeg kansen voor Martinus om ROAC op eigen veld pijn te doen. Verdedigend opereerde Martinus als een solide blok. ROAC wist nauwelijks iets te creëren. Voetballend waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar het team uit Amstelveen kregen de veel betere kansen. Tom Verhoek, de coach van Martinus, zag zijn ploeg prima spelen, maar de effectiviteit ontbreken.

In het eerste bedrijf was Martinus behoorlijk dreigend, maar uiteindelijk wist Martinus het net niet te vinden. “In de eerste en tweede helft hebben we verzuimd om te scoren en in de laatste fase van de wedstrijd ook. Dan wordt het uiteindelijk 0-0”, zo luidt de heldere conclusie van trainer Verhoek.

In totaal drie keer mochten Ralph Jurka, Sem van Bruggen en Broos Krijger alleen op ROAC doelman Dammes van der Poel afstevenen. Alle keren stond het vizier niet op scherp. Voeg daar een hard schot op de binnenkant van de paal aan toe, na subtiel terugleggen uit een cornerbal, en een overtreding in de 16.5 waar arbiter Gajadien naliet een penalty toe te kennen aan Martinus. Dan zal het gevoel bij het team op het veld, op de bank bij de staf en bij het publiek gemengd zijn.

Tiago Conceicao dos Santos van Martinus

Ook in de tweede helft schoot Martinus weer een keer op de paal. Dan mag je ook een keertje spreken van ‘een beetje pech’.

Het enige wapenfeit wat ROAC tegen al de kansen van Martinus tegenover zette, waren twee vrije trappen tussen de palen. Verder dan dat werd de thuisploeg niet gevaarlijk.

Desalniettemin was Verhoek redelijk tevreden: “Het is knap dat wij in onze tweede wedstrijd in de 2e klasse dit niveau op de mat kunnen leggen, tegen de degradant uit de 1e klasse die nauwelijks spelers zijn kwijt geraakt. Ik ben erg tevreden met het vertoonde spel. Zonde dat wij onszelf niet belonen met een driepunter, maar dit is wel de manier waarop wij verder moeten en ook zullen gaan”.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor komende week, zondag 9 oktober.