Foto: Harold van Ineveld

Sporting Martinus stapt ondanks nederlaag tevreden van het veld

Sporting Martinus verloor de eerste wedstrijd op z’n vernieuwde complex Sportpark Overbrug met 2-0 van de Veenendaalse Racing Club, maar trainer Tom Verhoek was na afloop tevreden. “We hebben beter gespeeld in vergelijking met vorige week en weer voor elkaar gewerkt. Ik vind de uitslag geflatteerd, wij hadden best een puntje verdiend.”

Open sportieve wedstrijd

Dat puntje kwam er niet voor Martinus. VRC pakte voor rust al de leiding. Aan dat overigens prima doelpunt ging wel een fout in de opbouw vooraf. “Dat zat ons niet mee. We hebben ook zelf veel kansen gekregen, maar de afronding liet vandaag te wensen over”, vond Verhoek. “We leken ook gelijk te maken, maar een treffer kwam er niet in een leuke, open en sportieve wedstrijd. VRC is een sterke ploeg met meerdere zeer ervaren spelers. Alles werd voetballend opgelost.”

Sterke verdediging VRC

Na rust kwam Martinus sterk uit de kleedkamer, maar de gasten bleven goed in de wedstrijd. Martinus was te slordig in de tweede fase van de opbouw/aanval, waar het veel balverlies op het middenveld leed. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Uit een vrije trap viel het ronde speeltuig via een knappe kopbal binnen: 2-0. Ook Martinus kreeg toch nog kansen. Martijn Guitink stond bijna op de doellijn en die bal ging er niet in, ook een terecht gegeven strafschop door arbiter Anne Greveling van Bjorn van Breenen was een 100% kans op een doelpunt.

“Jammer dat het vandaag niks oplevert, maar zowel de spelersgroep als ik zijn tevreden met wat we op de mat gelegd hebben”, besloot coach Verhoek.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)