Home / Het Talent / Sporting Martinus-talent Rekkers: “Spel veel fysieker”

Sporting Martinus-talent Rekkers: “Spel veel fysieker”

Sporting Martinus Zondag 1 maakt momenteel een mooi seizoen door. De Amstelveners staan bovenaan in de Derde Klasse C, al staat het met punten gelijk met Swift. Het talent dat opvalt is Ralph Rekkers, de middenvelder die afgelopen zondag wederom drie doelpunten maakte. “Het was dit seizoen alweer mijn tweede hattrick”, reageert hij.

Hattrick

De ploeg van trainer Tom Verhoek haalde afgelopen zondag flink uit tegen Zwaluwen Utrecht 1911. Het werd maar liefst 8-2, waarvan Rekkers dus drie treffers voor zijn rekening nam. “Ik had al een paar weken niet meer gescoord, dus het voelde weer even lekker om er gelijk drie te maken. Het eerste doelpunt kwam voort uit een goede voorzet van Nils Spooren, waarna ik de bal eenvoudig kon binnen tikken. Dat was de 2-2. Bij de 4-2 gaf ik de bal diep op Tiago dos Santos. Ik liep vervolgens zelf door, kreeg de bal terug en kon mijn tweede goal van de wedstrijd maken. De 5-2 was een goede bal van David Soesan die ik alleen hoefde binnen te schieten.”

Wennen

Rekkers zit sinds dit seizoen pas volledig bij het eerste elftal. “Het is voor mij erg wennen. Het spel is veel fysieker dan bij de jeugd en er wordt sneller voetbal gespeeld, waardoor je een stuk sneller moet handelen. Dus het was, vooral de eerste weken, enorm wennen.” Het heeft ervoor gezorgd dat Rekkers in korte tijd een stuk technischer is geworden. “Dat zeker, want je gaat sneller leren handelen. In de jeugd kreeg ik veel meer tijd om mijn actie te maken en te draaien. In het eerste elftal heb je daarvoor maar een seconde.” De middenvelder heeft echter het geluk dat hij terechtkomt in een draaiend elftal waarvan het spelplezier afdruipt. “Dat helpt zeker. De sfeer in het team is positief: iedereen coacht elkaar. Ik ben natuurlijk ook de jongste, dus wordt goed geholpen in het voetbal. We hebben wel een aantal jongens met ervaring, dus die ondersteunen ons.”

Slepende blessure

Dat het leven niet altijd meezit, heeft Rekkers vorig jaar aan de lijve ondervonden. Aan het begin van het seizoen viel hij namelijk uit met een liesblessure. “Toen was mijn motivatie ook weg, want ik had de blessure al twee jaar. Die ging maar niet weg, dus ik ging bij meerdere fysio’s langs. Niemand wist alleen wat het was.” Rekkers stopte vervolgens acht maanden met voetballen. “Na ruim een half jaar ging ik het voetballen zo missen, dat ik het toch weer ben gaan doen. In de tussentijd vond ik een goede fysio die me van mijn probleem af kon helpen.” De blessure bleek zich niet uitsluitend op zijn lies te fixeren. “Het probleem zat blijkbaar door mijn hele lichaam. Mijn spieren spanden zich te veel aan, waardoor ik last kreeg.” Inmiddels is Rekkers weer volledig fit. “Nu kan ik weer vrijuit voetballen.”

Promotie

En vrijuit voetballen doet hij. Rekkers maakt momenteel zijn minuten in het eerste elftal van Sporting Martinus. Op de nummer 10-positie scoort hij een hoop doelpunten en levert hij eveneens zijn assists af. “Ik ben een aanvallende voetballer, dus je zult me niet snel in het eigen zestienmetergebied zien. Ik probeer daarnaast zoveel mogelijk aanvallende loopacties in de diepte te maken.” Die loopacties werken, want Rekkers heeft er op dit moment al een behoorlijk aantal doelpunten in liggen. Al blijft hij zelf nog wat kritisch. “Ik verwacht in de tweede seizoenshelft toch nog wat meer doelpunten van mezelf. Hopelijk geef ik ook nog een aantal mooie assists. Daarnaast hoop ik dat we als team goed presteren en kampioen worden, zodat we promoveren.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend