Sporting Martinus
Sporting Martinus

Sporting Martinus tankt vertrouwen tegen Hooglanderveen

Sporting Martinus had afgelopen weekend geen kind aan Hooglanderveen. De club uit Amstelveen kwam vroeg op een voorsprong te staan en bouwde deze uit tot een 5-0 overwinning.

Voorafgaand aan het duel was Sporting Martinus de grote favoriet voor een zege. Waar de ploeg van Michael Crombeen voor de bovenste plekken op de ranglijst strijdt, is de tegenstander in de onderste regionen terug te vinden. Vanaf de eerste minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij en werd Hooglanderveen achteruit gedrukt. Het zorgde onder meer voor grote kansen voor Sam Honsdrecht en Broos Krijger, maar zij kregen de bal niet achter de doelverdediger. Na 20 minuten was het alsnog raak. Een corner voor Sporting Martinus leverde een eigen doelpunt op: 1-0.

Kort daarna viel ook de tweede treffer. Een dieptepass kwam terecht bij Broos Krijger. Hij legde de bal terug op Martijn Guitink die voor het doel van Hooglanderveen rustig bleef en de 2-0 maakte. Het was voor de bezoekers reden om zich verder terug te trekken en de ruimtes nog kleiner te houden, waardoor Sporting Martinus het lastiger had om openingen te vinden. Tot aan de rust werd de score dan ook niet groter. Vlak na de theepauze was het wél weer raak.

Sem van Bruggen hield de bal goed vast na een ingooi en zag Honsdrecht vrijstaan. De laatste speler schoot overtuigend raak: 3-0. Daarmee was het verzet van Hooglanderveen gebroken. Voor Crombeen was het reden om wat wisselingen aan te brengen, om spelers rust te geven. Het was niet terug te zien in de gemaakte doelpunten, want Sporting Martinus bleef vrolijk doorgaan met scoren. Uit een corner kwam de bal terecht bij Jay Day: 4-0. Van Bruggen maakte vervolgens uit een lage voorzet de vijfde en laatste treffer van de wedstrijd. Sporting Martinus eindigde het duel dan ook met een goed gevoel.

“Het ging allemaal iets eenvoudiger dan we hadden verwacht”, vertelde Crombeen eerlijk. “Dat kwam mede vanwege het feit dat de tegenstander vier bepalende spelers miste, die normaal gesproken allemaal in de as spelen. Dat neemt niet weg dat wij het gewoon goed hebben gedaan. De jongens hebben hard gewerkt en uit een aantal mooie aanvallen hebben we prachtige doelpunten gemaakt. Het was een makkelijke overwinning die we meenemen naar volgende week.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)