Sporting Martinus te sterk voor DSOV

Sporting Martinus heeft maandagmiddag een verdiende overwinning behaald op DSOV. De thuisploeg was voetballend beter en creëerde meer kansen. DSOV-trainer Tom Verhoek berkende in zijn na-wedstrijdse analyse dat de nederlaag terecht was: “Martinus was vandaag simpelweg beter dan ons.”

Baal momenten

Naast drie bepalende momenten was Sporting Martinus gewoonweg beter in de technische en tactische aspecten van het spel. Voor rust was Sem van Bruggen twee keer trefzeker: 2-0. Bianco Carolina maakte de stand weer spannend door 2-1 te maken. Na rust waren Siem Klok en Ralph Rekkers succesvol voor het doel van DSOV: 4-1. DSOV moet zich nu herpakken voor de laatste speeldag, waarin het thuis dé ploeg in vorm RODA’23 moet spelen om degradatie te ontlopen. Trainer Verhoek is optimistisch: “We hebben het in eigen hand. Als we thuis winnen, zijn we sowieso veilig. Ik hoop dat heel Vijfhuizen ons komt steunen.”

Ranglijst

Voor Martinus was het een goede voetbaldag. Na het zuur van vorige week het zoet na negentig minuten tegen DSOV. De ploeg van Michael Crombeen neemt de tweede plaats weer in bezit en die is bepalend voor het nacompetitie-schema. Hoe hoger op de ranglijst, hoe meer voordeel en baat.

Sentiment

Voor Verhoek was deze wedstrijd er één met een persoonlijke tint en sentiment. ,,Dat klopt. Voor mij was dit natuurlijk een bijzondere pot. De teammanger, de elftalleider, het bestuur en met de spelersgroep heb ik mooie momenten beleefd. Ik hoop dat Martinus het dit seizoen via de nacompetitie gaat redden en dat ik, net als de trainer die ik opvolgde (Ron Gerlof, red.) dan langs de lijn sta en kan juichen voor een promotie.”

Foto’s: Robert de Rooij

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)