2019: Martinus-Ouderkerk (foto Alex van Elven)

Sporting Martinus te sterk voor matig Ouderkerk

Zondag derdeklasser Sporting Martinus houdt nog altijd een kleine kans op de vierde plek, en daarmee nacompetitievoetbal. De ploeg van Tom Verhoek deed op eigen veld wat het moest doen: winnen van het al veilige Ouderkerk. Mede dankzij twee goals van David Soesan werd een 3-1 zege genoteerd.

Vanaf de start drongen de Amstelveners aan en creëerden veel kansen, maar doelpunten bleven nog uit. Dat veranderde net na het halfuur toen Aldin Mehanovic mocht aanleggen vanaf elf meter na een makkelijk gegeven strafschop. De middenvelder liet doelman René de Jong kansloos: 1-0. Ouderkerk was hierdoor van slag en dit leidde zelfs de 2-0 in. Uit een afvallende bal schoot David Soesan raak.

In de tweede helft nam Ouderkerk meer initiatief. Toch vergrootte Sporting Martinus de marge. Een voorzet van Raymon Wismeyer bereikte Soesan, hij kapte een verdediger uit en maakte zijn tweede van de middag. In de slotfase deden de bezoekers iets terug. Na een kort genomen hoekschop knalde Kaj de Jong de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied keihard in de korte bovenhoek: 3-1. Ondanks enkele pogingen lukte het Ouderkerk hierna niet om de nederlaag nog meer te verzachten.

Omdat ZSGOWMS ook won (0-1 in Bloemendaal) blijft de achterstand van Sporting Martinus vijf punten op de huidige nummer vier, met nog twee duels te gaan. Ouderkerk is al veilig en staat achtste. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Stijn Bouwman
Foto’s: Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!